26. heinäkuuta 2011

Jos vielä hetken laulan, mitä teet

Viikonloppu saaressa teki hyvää. Ruoho ja kallio paljaiden jalkojen alla, itse pyydetyt ja savustetut ahvenet, aamuiset naku-uinnit, mannapuuropannari ja raparperihillo, tyynestä tyrskyäväksi muuttuva meri, soljuva saaristolaissvenska, yhteysaluksella eväsvoileipiä syövä vanha pariskunta, silloin tällöin toimiva verkko joka ei ainakaan kannusta sähköpostin ja Facebookin kyttäämiseen, hepun halailu, sauna ja siideri, keinutuoliin istahtava naapurin mamma, hyvän kirjan lukeminen rantakallioilla, laulu ja soitto, meikäläisen painosta romahtanut riippumaton tukipuu (no se oli ihan laho!), omalta kasvimaalta nostetut tuoksuvat sipulit ja tillit ja salaatit, retken päätös Nauvon sataman L'Escalessa saarinaapurien, roséviinin ja etanoiden kanssa. Hiljaisuus ja rauha. En tiedä onko tämä saaren ansiota vai minkä, ja uskallanko edes sanoa tätä mutta sanon silti: jalkakin tuntuu hiukan paremmalta.


Viimeistään tuolla ulkosaaristossa luonnon armoilla sitä jotenkin hiffaa, mikä elämässä on tärkeää. Ja samalla sen, miten surullisen vieraantunut tällainen kaupunkilaistyttö on luonnosta. Olisi ihanaa ehtiä saareen vielä toisen kerran loppukesän aikana.


Saarireissu osui erittäin sopivaan saumaan: mun viimeinen kesälomaviikonloppu, ja lauantaina olis ollut tanssikoulun kuvauspäivä. Niin hauskaa kuin laittautuminen ja poseeraaminen joskus onkin, tämä sairastelu on vienyt multa viimeisenkin ehostautumisinnon. Ei ole, tiedättekö, erityisen viehättävä olo, kun koko ajan sattuu eikä enää tunne kroppaansa omakseen, ja käveleminenkin on sellasta kenottavaa könkkäämistä. Eli tekoripsien ja hiusten käkertämisen ja mahan sisään vetämisen sijaan tässä kohtaa teki paljon parempaa sellainen viikonloppu, jona katsoin peiliin ehkä kaks kertaa.


5 sanoo jotain:

Anonyymi kirjoitti...

Haha, sun ei varmaan koskaan tarvitse vetää mahaa sisään.. :)

Jostain jutuistasi olen ymmärtänyt, että isäsi on ihan oikeasti esiintyväkin laulutaiteilija! Mahtaa olla hienoa, kun sellainen innostuu ex tempore laulamaan jotain. :)

Kyllä vaan Suomen saaristossa ja luonnossa muuallakin on ihanaa tunnelmaa. Saaristossa voi olla vähemmän itikoitakin kuin sisämaassa. Elokuu on kesäkuukausista paras.. :) ja vasta edessä!!!

monsteri kirjoitti...

Ihania kuvia! Ja oikein mukava lukea, että olet saanut rentouduttua lomalla :)

Ilona kirjoitti...

Vitsi miten tunnelmallisia kuvia. Etenkin tuo eka on jotenkin tosi kiva. Ja hui mitkä käsilihakset sun isällä! Kunpa ois itsekin tuossa kunnossa tuossa iässä. Tai no, koskaan... :D

Norppa kirjoitti...

Oi Duussi sä oot ihanuus! Tulee aina niin hyvä mieli kun sun juttuja lukee ja kuvia katselee :)

Duussi kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Ihana kuulla, että saaritunnelmat välittyvät kuvista - vaikka kovasti pieninä tässä ruudulla ovatkin.

Nyymi - joo isihän on trubadurointia harrastava näyttelijä, joten laulua ja soittoa irtoaa kyllä. Tällä reissulla isä-tytär-duo harjoitteli uuden bravuurin: Kesäpäivä Kangasalla kaksiäänisesti a cappella. :D

Monsteri - maailman ihaninta oli rentoutua tuolla! Niin paljon kuin meidän kotia rakastankin, tekee hyvää päästä lomalla myös pois - tämä makkari kun on kuitenkin samalla mun työhuone. Relaaminen onnistui saaressa erityisen hyvin siksikin, että en voinut vaivojeni takia osallistua fyysisiin askareisiin, joten mun raskaaksi tehtäväksi jäi dokumentoida kameralla kun muut hikoili :D

Ilona - joo, isi 60-vee on tosiaan pelkkää luuta, nahkaa ja lihasta. Säännöllisen joogan, uinnin, lenkkeilyn ja hervottoman voinsyönnin tulosta. :D

Norppa - :) !!!

Lähetä kommentti

Sano sää kans!