13. maaliskuuta 2011

This was no accident, this was a therapeutic chain of events

Hik, hei! Mun pitäis nyt tehdä töitä, mutta koska saatan olla tässä keväisen sunnuntaipäivän kunniaksi pikkusen mimosapäissäni, bloggaan ensin vähä. :)

Tämä viikonloppu on ollut harvinaisen täynnä tunnelmia ja tunteita. Hyviä ja herätteleviä hetkiä. Sellaisia, jotka haluan muistaa myöhemminkin ja siksi tallentaa nyt tänne.

Perjantaina kävin katsomassa päivänäytöksessä konsan tanssilinjan kakkosvuosikurssilaisten ja musaopiskelijoiden yhteisen Attention! -musikaalin. Koreografiguru Reija Wäreen ohjauksessa syntynyt esitys nauratti, itketti, tanssitti ja laulatti. Tanssijat tekivät pääasiassa tietysti sitä mitä parhaiten osaavat eli tanssivat, mutta myös lauloivat (hienosti!) ja näyttelivät... tai oikeastaan puhuivat, koska olivat lavalla roolien sijaan ihailtavan rehellisesti ja auki omina itsenään kertomassa toiveistaan, ajatuksistaan ja peloistaan. Se nuoruuden ja energian määrä oli ihan ihmeen vaikuttavaa! Kyyneleet meinasivat kihota silmiin jo siitä tätiolosta, kun tajusi miten noilla lavalla loistavilla parikymppisillä on oikeasti koko tulevaisuus ja kaikki isot valinnat vielä edessä. Ja siitä, kun ne lauloivat niin kauniisti pari omaa lempibiisiänikin... SMG:tä ja Beckiä suomeksi.

Emma Salokoski Ensemble: Näkymätön


Eilen kävin päivällä vähän möhlimässä keikkalavalla (noniin mä lähen nyt tähän piruettiin... ai ei se tullukaan vielä, noi muut tekee jotain muuta... onneks en oo tehny tätä biisiä kuin jonkun kaks vuotta, miten mä voin unohtaa... no ei se mitään, se oli mun soolo ja iso hymy päälle!) ja illalla istahdettiin tyttöjen kanssa leffateatterin penkkiin katsomaan Black Swania. Ja siinäpä sitten nakotinkin selkänojaan nauliutuneena koko parituntisen. Leffan loputtua jouduin keräilemään hengitystäni pitkän aikaa ennen kuin sain taas kunnolla happea. Aivan älyttömän intensiivinen, kaunis, hirvittävä ja ihana elokuva. Aronofskylla on hyppysissään harvinainen taito vaikuttaa katsojaan ihan fyysisesti - muistan, miten tärisin samalla tavalla myös Unelmien sielunmessun jälkeen. Viime yönä näin tietysti painajaisia, mutta lupauduin jo hepulle seuraksi uusintaotokseen. Jos tuon leffan haluaa nähdä, kannattaa aivan ehdottomasti käydä katsomassa isolta kankaalta.

Illalla leffan jälkeen pääsin taas lempipuuhani itkemisen pariin :D kun yksi vanhimmista ja rakkaimmista ystävistäni sanoi mulle muutaman kauniin sanan. Että mä jaan ympärilleni hyvää oloa ja hehkun sisäistä rauhaa. Olen itse asiassa saanut samanlaisen kommentin viimeisen vuoden aikana jo muutamankin kerran, joten ehkä siinä jotain perää on. Kun on itsellä hyvä olla, ehkä se näkyy ulospäin ja tarttuu pisaroina muihinkin? Ja kun tietää miten kiva olo itselle tulee sellaisten ihmisten lähellä, jotka jakavat ystävyyttä ja lempeyttä ympärilleen luontevasti ja aidosti, ei voi kuin olla iloinen jos joku kokee mutkin sellaisena.

Tänään sain itse annoksen hyvää tuulta Jenniltä (joka avasi uudelleen bloginsa jeeeee!), kun käytiin testaamassa kehuttu Blankon brunssi. Oltiin fiksuina jonossa jo kymmentä vaille kakstoista puolen Turun kanssa, eikä todellakaan turhaan - huikea herkkutaivas! 15 eurolla oikeasti hyvää ruokaa niin paljon kuin jaksaa syödä viiden tunnin ajan. Leipiä ja karjalanpiirakoita ja croissantteja, kunnon ruokasalaatteja, munii ja knakei ja pekonei, jätskiä, jugurttia, pannaria, brownieita, montaa sorttia mehua, kahvia ja teetä... DJ soittaa leppoisaa sunnuntaimusaa, ja mimosat maksaa femman. Uudestaan!


No nyt alkaa pää olla taas työkunnossa. Teetä kuppiin, luurit päähän ja Napolin maisemiin! Ciao! :)

2 sanoo jotain:

Tiinu kirjoitti...

Ui oon iloinen että sääki tykkäsit tuosta leffasta. Aiheutti allekirjoittaneelle ihan samanmoisia oireita. Ja voihan nenä kuinka houkuttelevalta tuo brunssi kuulostaa! Ja kuinka mukavaa, että ihmiset uskaltaa ja osaa antaa tuollaisia "jaat ympärillesi hyvää oloa ja hehkut sisäistä rauhaa"- kommentteja. Tuntuu varmasti todella hyvältä. :)

Jenni kirjoitti...

Uudestaan, todellakin, pian pian uudestaan!

Sä ja mimosat todellakin jaatte ympärillenne hyvää oloa. =)

Lähetä kommentti

Sano sää kans!