14. helmikuuta 2011

Treeniviikko 6/2011

Kuudes kerta toden sanoo - now we're talking! Liikuntamäärät alkavat vihdoin yltää siedettäviin lukemiin alkuvuoden kaikkien matkustelujen ja sairastelujen jälkeen. Viime viikolla ehdin urheilemaan viisi kertaa, ja se kuudeskin oli lähellä... sunnuntaijooga kuitenkin jäi eilen väliin, koska vietin päivän ystävän muuttoapuna, ja se portaiden ramppaaminen ja kamojen kantaminen veti iltaan mennessä ihan naatiksi. Hiki tuli ja lihaksia särki, joten ehkä senkin kehtaa laskea treeniksi ;)

Viime viikolla olikin tavallista jännempää, kun pääsin ekoja kertoja tutustumaan helmikuun alussa avattuun uuteen Motivus Centrumiin. Uudet tilat sijaitsevat Eerikinkadulla Palatsi-nimellä tunnetussa talossa, jossa on ennen ollut mm. nuorisokeskus - ihan hullua jumpata samoissa tiloissa, joissa on joskus yläasteikäisenä heilunut diskoilemassa! :D Saman talon yläkerrassa oli ennen myös entinen tanssikouluni, joten paikka on totisesti tullut vuosien mittaan tutuksi.

Kuntosalia en vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta yläkerran spinning-sali ja alakerran iso jumppasali on nyt testattu. Spinning-salissa laskisin miinukseksi tasaisen lattian, vanhoissa tiloissa kun oli portaittain nouseva lattia joka toi polkemiseen kivempaa tunnelmaa. Hassua sinänsä - nimittäin jumppasalin pahin miinus taas on epätasainen lattia! Pikkasen höntti fiilis etenkin pumpissa, kun painoa ei saa jaettua jaloille tasaisesti koska lattia viettää. Heti ekaa kertaa saliin astuessa tuntui jotenkin hassulta, ja tajusin syynkin siinä vaiheessa kun laskin käsipainon lattialle ja se lähti vierimään itsekseen... ei todellakaan hyvä. Asialle tuskin on mitään tehtävissä, joten ei auta kuin etsiä salista sellainen kohta, joka olis mahdollisimman vähän vinossa. Sali on kuitenkin ihanan iso, ja se on suuri plussa, että ohjaaja on nyt nostettu korokkeelle!

Soundtrackina saa tällä kertaa toimia pumpin venyttelybiisi. Fiilistellään tätä seiskakutosta nyt kun vielä ehtii - ainakin yks ohjaaja lupas että tällä viikolla pääsee jo kokeilemaan uutta ohjelmaa! Jau! Ei mikään kaikkein iloisin ralli tämä, mutta aijai mikä tunne kun on just päästänyt itsensä pois siitä helkkarin hooverista, saa kääntyä selälleen, venyttelybiisin ekat tahdit lähtee ja hengitys alkaa vähitellen tasaantua... hyvä fiilis. :)

Viikko 6/2011
  • ma 7.2. BodyPump 60 min
  • ti 8.2. pace 60 min
  • ke 9.2. spinning 60 min
  • to 10.2. lepo
  • pe 11.2. BodyPump 60 min
  • la 12.2. pilates 60 min
  • su 13.2. "lepo" (muuttoapuna)

Kris Allen: The Truth

2 sanoo jotain:

hanska kirjoitti...

meillä syö pakkanen treenimahdollisuuksia. -30 eikä paljon käydä valmennuksissa tai hikitreenata noin muutenkaan hevosten kanssa. whee.

mutta minkäs tälle arktisuudelle mahtaa, ite pääsee kyllä heilumaan painojen kanssa sisätiloissa mutta hevonen vaan löhöää ja paisuu :D

Duussi kirjoitti...

Hanska - no toi kieltämättä vähän rajoittaa... Täällä Turussa ei olla päästy pahimmillaan kuin vähän yli 20 asteeseen, ja siinä kelissä meikäläisen liikkuminen rajoittuu parinkymmenen minuutin puolijuoksuun Motivukselle. :D

Mä oon taas kerran tänä talvena miettinyt, miten kivaa olis olla sellainen reipas punaposkinen talviulkourheilija... saisi happea ja aurinkoa ja liikuntaa, kaikki samalla kertaa! Harmi vaan, etten koe mitään talvilajia sillä lailla omakseni että vaivautuisin ulos uhmaamaan pakkasta.

Lähetä kommentti

Sano sää kans!