24. huhtikuuta 2010

The way you haunt my dreams, oh no they can't take that away from me

(Spoilerivaroitus: jos seuraat Isä Matteon tutkimuksia Ylen tahdissa etkä halua tietää vitoskauden tapahtumista mitään, lopeta lukeminen tähän!)

No koska sarjaa katsoo ehkä kolme ihmistä mun ja kääntäjäparini Annen lisäksi, voitte varmaan jatkaa eteenpäin ihan huoletta. :)

Kaikilla on varmaan silloin tällöin sellaisia tilanteita, että työt tulevat uniin - millä ei yleensä ehkä ole varsinaisesti positiivinen klangi. Itse taas näen työunia ihan mielelläni... olen nimittäin nyt viikon sisään tavannut jo kaksi kertaa unten mailla erään hurmaavan italialaisen karabinieerikapteenin, jonka edesottamuksia saan suomentaa tv-ruutuun jakson verran viikossa. Niin että buongiorno ja puspus vaan, capitano Anceschi!


En ole ihan varma, mutta kyllä mielestäni unissakin on ollut nimenomaan roolihahmo kapteeni Flavio Anceschi, ei siis itse näyttelijä Flavio Insinna. Ekassa unessa viikko sitten oltiin just pääsemässä kapteenin kanssa sohvalla pussailuhommiin, kun heppu herätti mut (saatoin olla vähän vihainen), ja eilen päiväunilla istuin sen prätkän kyydissä, kun ajeltiin jossain ihanissa Italian maisemissa kuumana kesäpäivänä.

Että silleen...

Onhan se kai ihan ymmärrettävää, että sarjan henkilöhahmoihin kiintyy, kun niitä katselee usean kuukauden ajan monin verroin intensiivisemmin kuin tavallinen telkkarintoljottaja. Mutta eipä ole sentään ennen ihan näin käynyt! Hälytyskellot eivät soineet vielä siinä vaiheessa, kun yhdessä jaksossa eräs rouva kehui kapteenin käsiä kauniiksi, ja ajattelin että no niinpä oon kattonut ihan samaa. Sen sijaan silloin kirjoitin paniikissa Annelle vertaistuki-avunpyyntöviestin, kun yhdessä jaksossa kapteeni ilmestyi yllättäen ruutuun poliisiunivormun sijaan farkuissa ja valkoisessa kauluspaidassa, ja tämä kääntäjä meinas pudota tuolilta.

:D

En oikein osaa edes selittää, mikä tuossa kapteenissa on niin ihanaa! Ehkä jotenkin se tiukan pollarin, pilkesilmäisen pikkupojan ja ison miehen herkän luonteen yhdistelmä. Karisma auennee vähitellen sarjaa seuraamalla, joten katsokaa itse. Jos ette telkkarista, niin vaikka tästä seuraavasta viitoskauden pätkästä - oi mä olen niin onnellinen kapteenin puolesta! Vihdoin loppuu se ikuinen sinkkukuittailu aisaparilta, ylivääpeli Cecchiniltä... aika hurmaava tapaus muuten hänkin. Mutta enempi silleen papparaismielessä. :)

Don Matteo 5: Flavio & Laura

0 sanoo jotain:

Lähetä kommentti

Sano sää kans!