1. helmikuuta 2010

Heja Stockholm!

Kun puolet maan (muati)bloggaajista tänään raportoi viikonlopun blogimiittiristeilyn tunnelmia (ja krapuloita), hihkuu ostoksia ja vertailee kellä oli paras hyttiseura, aattelin kantaa korteni kekoon lähettämällä Tukholman-terveisiä täältä skenen ulkopuolelta. :) Luvassa siis kuvakavalkadia perinteiseltä isä-tytär-Ruotsin-matkalta (miten toi kirjotetaan) viime heinäkuulta - hei muuten kesä, tule jooko taas pian!


Pirteä matkaseuralainen siinä aamuvarhaisella valmiina hyppäämään bussiin kohti satamaa! Sateenvarjot oli mukana, koska Tukholmaan oli luvattu hullu sadepäivä. Vettä ei lopulta tietenkään tullut tipan tippaa, mutta onhan tollanen iso varjo tietysti ihan tyylikäs asuste...


Yhteinen matka-aamiaisperinne on tärkeä: syödäänpä aamupala reissusta riippuen sitten junassa, laivassa tai asemalla, perinteenä on, että isi tekee mukaan aamiaisvoileivät ja loput tarpeet ostetaan kaffelasta - tällä kertaa eväspussukoista paljastui herkkuleipien lisäksi myös muikkuja! :)


Isi yritti siinä kirsikkaolusten äärellä selvittää mulle jotain fysiikan asiaa, että miten valo näkyy kun kappale liikkuu... jotain... en oikein tajunnut enkä siten enää muista. Mut tossa on siitä kaaviokuva, älyääkö joku viksumpi? :D Laivastakin saa muuten ihan mainiota ruokaa, etenkin noita valkosuklaakuorrutteisia mansikoita jäin kaipaamaan. Om nom.


Vikingin terminaali on kätevästi Södermalmin laidassa. Ihanaa pölähtää laivasta suoraan Söderin kulmille, lämpimän kesäisenä keskiviikkoiltana siellä kaduilla ja puistoissa riittää vähän enemmän meininkiä kuin täällä Turussa...


Tällä kertaa majapaikaksi valittu peruskiva hotelli Scandic Malmen löytyy Söderistä Medikseltä. Hotellin alakerran baaria täytyykin tässä mainostaa ihan erikseen, oli sen verran mahtava drinkkilista! Juuri kun olin aiemmin heinäkuussa Gdanskissa päässyt Zubrovkan makuun, oli pakko tilata juoma, jossa sitä herkkua oli ja joka maistui ihan omenapiirakalle! Perfekt!


Käydään Stokiksessa isin kanssa joka vuosi (tai vähintään joka toinen) ja kuljetaan aina samat paikat. :) Söderin kiertelyn lisäksi täytyy käydä Östermalmilla vähintään kauppahallissa ihmettelemässä herkkuja, ja Gamla Stanissa pyörähdys kuuluu myös asiaan. Tällä kertaa osuttiin sopivasti paikalle katsomaan kuninkaanlinnan vahdinvaihtoa, olihan se semmonen spektaakkeli.


Ja aina välillä täytyy istahtaa alas vähän ryypiskelemään. :D Näitä meidän matkaperinteitä on nimittäin aamiaisen lisäksi muitakin: nyt kun mäkin olen ehtinyt aikuisempaan ikään, on tullut tavaksi ostaa laivalta mukaan jokin pieni likööripullo ja siemailla siitä napsua päivän mittaan pisin kaupunkia. Ykskin kerta juostiin ravintolasta ulos, kun jo ruoat tilattuamme tajuttiin ettei oltu otettu aperitiivia, siitäpä naapuritalon porttikonkiin pikaiselle huikalle ja takaisin pöytään. :D


Tärkein hankintani reissulla oli tuo Ben & Jerry's -jätskivoileipä. :D Mitään en siis ostanut (koska sitähän ei lasketa, että isi toi Weekdayltä jälkitoimituksena farkut) vaikka Urban Outfittersillä oli niin hienot sovituskopitkin, että! Olen kai oppinut jotain, kun en enää nykyään viitsi hankkia mitään sellasta ihankivaa vain siksi että se olis sitten tuotu ulkomailta. Ikityylikäs isi sen sijaan osti Filippa K:lta tuon stailin harmaan neuleen.


Reissun viimeinen etappi Tukholman kamaralla oli sopivasti ihan hotellin vieressä sijaitseva ravintola Kvarnen, jota voin suositella varauksetta! Viihtyisä miljöö, huikean hyvää ruokaa ja mainio henkilökunta. Uusi vakkaripaikka ihan ehdottomasti!


Vielä yksi reissuperinne meillä on: laivassa täytyy käydä laulamassa karaokea. Tai siis isi laulaa, minä syön sipsejä ja kannustan. :D Tällä kertaa trubaduuritulkitsijan käsittelyyn pääsivät mahtava Hilma ja Onni sekä bravuurinumero, niin ikään hieno Albatrossi. Ehkä mäkin vielä joku kerta ylitän karaoketraumani ja uskaltaudun mikin varteen...!


Kesä ja Tukholma on kyllä hyvä yhdistelmä. Tack kära pappa för en trevlig resa, ens kesänä toivottavasti mennään taas! :)

6 sanoo jotain:

Liina kirjoitti...

voi kun tulee niin hyvä mieli sun hymyn näkemisestä. ikävä on.

Hanstu kirjoitti...

IHANA! Oi voi. Ihan mahti matkakertomus. Perinteet on parhautta :)

Hannatic kirjoitti...

mäkin pääsen tukholmaan kohta! perinnettä ei ole mutta ehkä semmosen vois tehdä :)

Nea kirjoitti...

Heip!
Ajattelin vaan tulla kertomaan, että oon lukenu sun blogia monen monta vuotta ja tykkään aivan hulluna :) Ja oon aika kade että sulla on noin ihana ja tyylikäs iskä...

Duussi kirjoitti...

Liina - pus!

Hanstu - reissuperinne lisäperinteineen on kyllä hirmu tärkeä, meille molemmille. Ja Tukholma on tietysti ihana.

Hanska - jee! Kehitä ihmeessä joku perinne, niitä aina ollappittää! Sitten on pakko ihan perinteen velvoittamana palata pian taas takaisinkin. ;)

Nea - hih, voi kun kiva! Mäkin nimittäin luen sun blogia (en muista oonko koskaan kommentoinut, oon vähän huono siinä...) ja vasta eilen ilahduin, kun olit pitkästä aikaa kirjotellu! :)

Joo noita isin kuvia katsoessa ehkä hoksaa, mistä olen perinyt tän mustiinpukeutumisintoni... :D

imlacking kirjoitti...

Mä olin just lauantaina Tukholmassa :), tosin tuli pyörittyä vain keskustassa tällä kertaa. Ja olin siis nyt Tukholmassa ensimmäistä kertaa. Olisi kiva päästä sinne joskus pidemmäksikin aikaa tai käydä useammin. Onhan täältä kyllä aika matka kun ensin pitää mennä junalla esim. Helsinkiin ja sitten takaisin.

Lähetä kommentti

Sano sää kans!