3. helmikuuta 2010

Sitähän se kaikki on

Tänä vuonna kolmekymppisyys konkretisoituu: meidät kutsutaan (jos en jo seonnut laskuissani) (ja jos ei yhtäkkiä muututa torspoiksi joita ei kutsutakaan) viisiin häihin! Ihania pariskuntia, luvassa on varmasti ihania juhlia!

Ja hirveä vaatekriisi. Häät jakautuvat akselille maalis-lokakuu, mutta saattaisin asustamalla selvitä samallakin mekolla kolmen vuodenajan juhlista; vaihtelun vuoksi vois kuitenkin olla kiva hankkia parikin uutta. Pelkään vaan, etten löydä yhtäkään sopivaa ja muuten tarpeeksi ihanaa mekkoa juhlistamaan ystävien tärkeää päivää! Korkkarit ja käsveskat on helpompi rasti, niitä voisin lähteä ostamaan vaikka heti... ;)

Mutta se mekko. Tuntuu, että olen muuttunut iän karttuessa koko ajan vain onnettomammaksi vaatteiden ostajaksi. Jos nyt ei puututa lainkaan rahapuoleen, joka sekin on tietysti aina vähän ongelma, niin aika harvan vaatteen viitsin viedä edes sovituskoppiin asti. "Toi on liian värikäs mulle." "Toi korostaa mahapömppöä." "Toi on liian lyhyt mulle." "Toi korostaa mahapömppöä." "Toi on liian tyttömäinen ja huomiotaherättävä mulle." "Toi korostaa mahapömppöä." You get the point... Ja sitten ostan taas jonkin uuden mustan koltun mallia muumi/perunasäkki.

Nyt hakusessa olevan mekon pitäisi siis olla sekä tyylikäs että oman näköinen, sekä juhlava että sopivan rento mahduttamaan sisäänsä juhlapöydän herkut, sekä häihin sopivan värinen että mieluiten musta. Eli vähän vaikeeks menee. On mulla kuitenkin yks visio, jonka bongasin Marian kollaasista. Vivienne Westwood näet osuu luomuksellaan aika lähelle meikäläisen unelmamekkoa:


Toinen suunta vois olla jotain sen tyyppistä kuin Marimekon kevätmallistosta löytyvä Mika Piiraisen Hanhi-mekko, jonka kuosista ja värityksestä en ole ihan saletti, mutta nimi on osuva :D ja kiva leikkaus näyttää omalle kropalleni suotuisalta. Helma tosin sais olla inan lyhyempi; toisin mielelläni mahdollisimman paljon kinttua framille, kun sitä kerran on.


Että jos jotain näiden suuntaista (mutta vähän Westwoodia budjettiystävällisempää) tulee jossain kaupassa vastaan, saa vinkata! Sovituskoppiahdistuja kiittää! :)

Päivän musiikkivideon tarjoaa teemaan sopivasti Sugababes, yksi harvoista tyttöbändi-ihastuksistani Eternalin ja All Saintsin ohella... sori, oon varmaan linkittänyt tuon Black Coffeen tänne jo vaikka kuinka monesti, mutta hei noi kertsin stemmat! Aah!

Sugababes: Red Dress

13 sanoo jotain:

Liina kirjoitti...

en tiiä auttaako tää, mutta meidän kekkereille saa tulla vaikka pillifarkuissa ja lempikonverseissa.

enkä kyllä tiä mikä vaate voi korostaa olematonta pömppöä :)

Liina kirjoitti...

en siis sillä esittänyt vaatehuomautusta, etteikö molemmat mekot olis upeita ja kovasti sun näköisiä :)

.Nekku. kirjoitti...

All Saintsista puheen ollen, bändin vaatemerkkikaimallahan on usein tuollaisia Westwood-henkisiä mekkoja, joko oot kattonu sieltä? (www.allsaints.com)

Duussi kirjoitti...

Liina - jee! Että menitki lupaamaan! :D

Ja niin... ongelma on osittain itse mahassa ja osittain suvussa kulkevassa ankkapylly-ruumiinrakenteessa (pitkät jalat & notkoselkä), joka korostaa alavatsan pyöreyttä. Suurin ongelma taitaa kyllä olla korvien välissä :D mutta niin kauan kun en saa sitä taltutettua tai mahaa litistettyä, yritän olla vaatteilla ainakaan korostamatta keskivartaloa ja keskittyä enempi noihin koipiin. :)

Nekku - kiitos vinkistä, oi muutama ihanuus löytyikin heti ensivilkaisulla! Noi Parachute Dressit, lääh!

Anne A. kirjoitti...

Mä olen muuten sitä mieltä, että aina kannattaa sovittaa! Mie sovitan ihan kaikkea, mikä vähänkin näyttää kivalta. Mitä yllättävimmät vaatteet voivatkin päällä imarrella ja näyttää just ihanilta, vaikkei ikinä olisi henkarissa uskonut.

Sanon myös, että olen sut livenä nähnyt, ja ongelmasi on kyllä korvien välissä! :) (T. nimim. "Itsellä muutama kilo enemmän kuin eräillä, eikä tää itsekään ole muodoton möhkö, joten eräät on hoikkia kuin gasellit, ja mietin tätä nimimerkkiä kolmatta päivää tehdäkseni siitä mahd. iskevän, nappiin meni")

Duussi kirjoitti...

Anne - toi on kyllä toisaalta ihan totta, pitäis vaan sovitella rohkeammin (ja olla peilikuvalleen armollisempi)!

Kiitos kauniista sanoista - vaikkei ollutkaan tarkoitus mitenkään kalastella sellaisia... :) Lähinnä vain todeta, että suhde oman kehon kurveihin ja mittasuhteisiin aiheuttaa välillä vaateostoksilla ongelmia. Ja etenkin, kun pitäisi löytää moneen menoon sopiva juhlamekko, jollaisia harvemmin tulee osteltua. Noihin ekoihin häihin on onneksi vielä 6 viikkoa aikaa... :)

Hanstu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Hanstu kirjoitti...

Nauroin ääneen, kun luin tuota "Korostaa pömppää" -kohtaa kolmatta kertaa :) MITÄ PÖMPPÄÄ? Tanssijoilla ei oo pömppää. Kääntäjillä ei oo pömppää. Tanssivilla kääntäjillä ei oo pömppää! Piste. Mutta mitä mekkoihin tulee, ne ovat molemmat aivan ihastuttavia. Jos vaikka Marimekkoon ilmestyisi tuo värikäs mekko mustana? Ja jos helman pituus epäilyttää, niin sitähän on helppo lyhentää :)

...ja sitten vielä tuohon All Saintsiin... Black Coffee oli niiiiiiin mun lempparibiisi joskus lukiossa. Tykkään siitä alkusoitosta ihan simona, kertsin stemmoista puhumattakaan! Tyypillä on mainio musiikkimaku (ja mulla näköjään paljon asiaa :D) eikä toi Sugababesikaan paha oo!

hanska kirjoitti...

mulla olisi ainakin kaksi jos ei kolmekin mekkoa odottamassa edes jotain juhlia - mä nimittäin tykkään sovitella ja keksiä yhdistelmiä ja sitten pyydystän aarteita niistä -70-tangoista. hiljan löysin aivan täydellisen pikkumustan kahdella kympillä ja nyt vaan odotan että joku kutsuis kokkareille :D

Laura kirjoitti...

kauniita mekko! ja mitä tulee sun pömpään eiku mikä? missä? nyt olet kyllä nähnyt harhoja ;)

ei mutta jos ihan hirveä paniikki tulee, kipaise freelancerkääntäjä tänne yhdeksikin päiväksi, niin ommellaan sulle mekko! ja kun tehdään ensin lakanakangasversio, ei voi mennä pieleen!

Duussi kirjoitti...

Hanstu - tosta Hanhesta on ilmeisesti olemassa myös mustavalkoinen versio (valkoinen pohja & mustat pallurat), mutta pelkään että se olis jotenkin tylsä... mieluiten ottaisin tosta tietenkin sellaisen, jossa olis mustalla pohjalla tummanharmaita tai -violetteja palloja. :D

All Saints on kyllä NIIN hyvä. Oon jonkin verran päässyt tanssimaankin niiden biiseihin, ainakin ihanat Pure Shores ja War of Nerves tulee näin äkkiseltään mieleen. :) Jossain vaiheessa sain noilta myös hiukan tyylivaikutteita, se tiukka narutoppi + löysät housut oli vaan niin mahtava kombo... siis sillon kun ei vielä ollu mahapömppöä! :D Hahahaa!

Hanska - toi pitäis ehkä ottaa tavaksi, niin ei tulis sitten juhlien alla paniikkia. Täytynee vaan munkin opetella taas kunnon shoppailijaksi, ja etenkin ale-sellaiseksi!

Niin ja jos joku ihmettelee, että eikö mulla tosiaan ole yhtään häihin sopivaa juhlamekkoa, niin ei. Viime vuosina häissä päällä olleet koltut on myyty kirpparilla. On mulla tietty se vuosi sitten ostettu musta täydellinen iltapuku, kunpa sitäkin pääsis taas käyttämään!

Laura - voi kiitos kulta, se olis ihan mahtavaa! :) Täytyy nyt alkaa tutkailla kauppojen tarjontaa, katotaan sitten lähempänä miltä näyttää... Muotikuuhun laitan nyt ihan ensin toivoni, sieltä vois löytyä jotain jännää?

hanska kirjoitti...

heh, en mä ole ihan varma onko se niinkään hyvä tapa, mutta joitakin ei vaan voi vastustaa kun sai niin halvallakin... kai niitä hippoja joskus tulee :)

Duussi kirjoitti...

Hanska - no mut onhan se hyvä tapa, koska A) ei mee paljoa rahaa kun ostaa hyvällä alennuksella, ja B) se on noin niinku naiseudellisesti voimauttavaa, että omistaa kauniita juhlamekkoja, vaikkei niitä heti pääsis käyttämäänkään... tai jotain? :)

Lähetä kommentti

Sano sää kans!