3. syyskuuta 2009

Nothing compares 2 U

Kuten tuossa taannoin jo tulin hihkaisseeksi, heppu meni ja osti meille kodin. Muutetaan kuun lopulla! Aika pöhkön ihanaa. Vai mitä sanotte:

Ensimmäinen yhteinen koti vs. toinen yhteinen koti
En edes yritä peitellä sitä, että musta on hiukan haikeaa muuttaa pois meidän ensimmäisestä yhteisestä kotipesästä. Itse olisin voinut jäädä nykyiseen kotiin pidemmäksikin aikaa, mutta hepulla oli hoppu päästä vuokralta omaan - toki ymmärrän hepun näkökannan, mitä sitä kantamaan rahaa kaivoon jos ei kerran ole pakko. Kuten kaikki tietää, kompromissit kuuluu parisuhteeseen, joten meidän ensimmäinen Oma Koti on nyt sitten oikeastaan vain hepun oma, mulla ei ole pelissä pennin pyörylää. Sit joskus, kun meikäläinenkin on pankin mielestä lainakelpoinen, voidaan ehkä katsoa tilannetta uudestaan.


Läntinen keskusta vs. itäinen keskusta
Olen asunut koko ikäni kahden kilsan säteellä kauppatorilta, eikä uusikaan koti ole sen kauempana. Postinumeron muutos on toki akuutti kriisi: vasta ehdin taas tottua taatusti lepposaan Turku kymppiin, ja nyt pitääkin opetella ihan uusi numerosarja! Molempien äidithän on tietysti aivan onnesta ymmyrkäisenä, kun lapsoset muuttaa ihan parin korttelin päähän - ja olen kieltämättä itsekin iloinen, että päästään lähemmäs mutsien ruokapatoja ja hellää hoivaa. :) Äitin kanssa jo sovittiin että tehdään sitte iltateetreffejä Hugoon ja iltakävelytreffejä urkkapuistoon. (Elättelen utopistista toivetta, että mulla olis tänä syksynä aikaa käydä iltakävelyllä ja juoda iltateetä jossain muualla kuin kotona.)


5. kerros vs. 1. kerros
Jokapäiväisen hyötyliikunnan määrä tulee rupsahtamaan samaa tahtia kuin takamus, kun en enää pääse kotona kiipeilemään portaita (enkä sit lokakuun jälkeen töissäkään). Uudessa talossa on muutenkin vain kolme kerrosta, ehkäpä alankin naapureiden iloksi rampata kuntoilumielessä rappukäytävää ylösalas?


Sale vs. K-market
Uudessa lähikaupassa aletaan kartuttaa S-edun sijaan plussapisteitä ja siirrytään siis Rainbow'n ihmeellisestä maailmasta tuttuun ja turvalliseen Pirkkaan. No käyhän se niinkin. Alakerran Salen henkilökuntaa tulee kyllä ihan ikävä, kaupan tytöillä tuntuu olevan niin mainio yhteishenki! Keskustan isoissa kaupoissa ei varmasti tule muuton jälkeen käytyä yhtä usein kuin nyt, täytyy siis ostaa kerralla Stockalta ainakin 5 mangomehutölkkiä.


80 m2 vs. 55 m2
Yksi ehdottoman hyvä puoli uudessa kodissa on se, että siivottavaa on 25 neliötä vähemmän. :D Pienempi neliömäärä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että mulla ei enää tule olemaan omaa työhuonetta - joo, luksustahan se olikin, mutta kun ehdin jo tottua..! Työpöytä tullaan sijoittamaan todennäköisesti makuuhuoneen nurkkaan, ni siitäpä on sitte helppo aamulla ponkasta sängystä ylös, ottaa kaksi askelta pöydän ääreen ja viettää päivä siinä, ja illalla kellahtaa takaisin pötkölleen. Läppäri toki on kätevästi liikuteltavissa, joten jos joskus käy niin että joudun tekemään töitä hepun nukkuma-aikoina, voin siirtyä keittiöön. (Täytyykin pitää huolta, että kaapista löytyy mangomehun lisäksi aina tarpeeksi Ben & Jerry'siä.)


Vieraita vs. kahdestaan
Samalla kun asunnon pohjapiirroksesta häviää työhuone, häviää myös vierashuone. Yövieraiden petinä toiminut futon ei todennäköisesti tule lainkaan mahtumaan uuteen kotoon, joten ens kesän festarivieraat saavat ottaa omat makuupussit mukaan. Puolet kalusteistakin täytyy vaihtaa pienempiin, esimerkiksi ihana iso kuuden hengen ruokapöytä on jo kiikutettu pois - en pääse enää emännöimään illalliskutsuja! Vaikka ei me semmosia olla nytkään pidetty, mut silti! Nyyh! Kahestaan vaan sitte syödään kalapuikkoja.


Vessaputka + kylppäri vs. tavallinen vessakylppäri
Nykyiseen kotiin muuttaessa leuka loksahti auki, kun tajuttiin että vessaosasto koostui kahdesta osasta: kylpyhuoneesta ja pienestä putkasta, jossa ei ole muuta kuin pytty. Yllättävän hyvin sitä on kuitenkin sopeutunut moiseen järjestelyyn, ja nyt tuntuu jopa hiukan hankalalta ajatukselta, että vessa ja muu kylppäri ovatkin uudessa kodissa normaaliin tapaan samassa tilassa. Lisäksi uudessa kylppärissä, vaikka siisti onkin, on vähän ruman vihreät laatat - en millään keksi, minkä väriset pyyhkeet ja kylpymatot ja muut sinne saa sopimaan! Ääk!


1950-luvun keittiö vs. 2000-luvun keittiö
Sinänsä sympaattinen viiskytlukulainen keittiö vaihtuu muutama vuosi sitten rempattuun moderniin, mutta silti yhtä lailla sympaattiseen keittiöön. Astianpesukone! Iso jääkaappi ja pakastin! Ei enää kyyristelyä selkä mutkalla liian matalien työtasojen äärellä! Tästä muutoksesta on pelkkää hyvää sanottavaa.


Ei televisiota makuuhuoneessa vs. televisio makuuhuoneessa
Yksi henkilökohtaisen kriisin paikoista uudessa kodissa tulee olemaan se, että makuuhuoneeseen on mahdutettava televisio. Perkema, makkari kuuluu pyhittää nukkumiselle ja levolle, ei siellä saa telkkaria toljottaa! No kohtapa toljotetaan kuitenki, kun toinen ruutu ja digiboksi asemoidaan sopivasti sinne sängynpäätyyn. Yhdellä setillä ei nimittäin pärjättäisi - heppu ahdistuu, kun digiboksin tallennusprosentti lähestyy kymmentä; itse taas täytän lootan surutta lähemmäs 90 prosenttia ja itken sitte kun masiina pari kertaa vuodessa sekoaa ja kaikki tärkeät tallennukset katoaa.. :D


Iso-Heikkilän liikenneympyrä vs. Paavo Nurmi -stadion
Juuri kun olen tänä kesänä saanut juoksun riemusta kiinni ja löytänyt näppärän reilun puolen tunnin lenkkireitin, joudun luopumaan siitä ja siirtymään (hui kauhistus) ihan oikeelle lenkkipolulle. Puolentoista kilsan pituinen Karikon lenkki kiertää Urheilupuiston ja mutkittelee ylä- ja alamäkeen - ehkä sittenkin ihan tervetullutta vaihtelua nykyiseen tasamaahölkkään!


Keskustan baarit vs. laitakaupungin baarit
Keskusta-asuminen on tämmösille meneville nuorille ihmisille ku meki ollaan (aahhaha) siitä näppärää, että kaikki baarit on kymmenen minuutin kävelymatkan sisällä. Vaan eipä hätää: uudessakin asuinympäristössä on sentään kolme kuppilaa ihan vieressä! Että eiköhän sitä kaliaa saa yhtä lailla Kulmabaarista, Hugosta ja Wanhasta Myllystä. Ja tual päi on tarjolla hei vähän laadukkaampaa kepappiakin! :D

Että semmosia uusia ympyröitä muutaman viikon päästä. Jos yllä olevasta ynnäilisi plussat ja miinukset, niin eiköhän tässä reippaasti plussan puolella sentään olla! :)

2 sanoo jotain:

Liina kirjoitti...

hei onnea kovasti uuteen kotiin! hieno juttu, ja hienoa, että plunssapallojen puolella kuitenkin ollaan :)

ja moderni keittiö on kuiteski aika <3

Pupuce kirjoitti...

Onnittelut uudesta, omasta kotikolosta! Kuulostaa tosi hienolta ja upeaa, että otat pienet muutokset positiivisesti, vaikka huononpaan suuntaan menisivätkin! :) Suuri askel, mutta oottehan te jo aikuisia! ;)

Lähetä kommentti

Sano sää kans!