15. heinäkuuta 2009

Gdansk, päivä 1

Kesä se on blogeissa matkaraporttien kulta-aikaa. Pete kertoi tänään lievästi sanottuna hilpeästä kotimaanmatkastaan, Anna on parhaillaan seikkailemassa Moskovan hulppeissa maisemissa, Hanstu kävi Australiassa tutustumassa mm. paikallisiin perunalastuihin, Kispe raportoi taannoin metkaan tapaansa Pohjoismaiden turneesta, Jonna piipahti Lontoossa shoppailemassa jo alkukesästä, Charlotte kävi jossain Espanjan suunnalla näyttämässä uimahyppyjen mallia ja Monsterin Pariisin-kuulumisia vielä odotellaan. :)

Nii ja mee oltii siäl Pualas! Viime perjantaina alkuillasta hypättiin hepun ja kaveripariskunnan kanssa Wizz Airin söpön violettiin koneeseen, joka lähti toki kolme varttia myöhässä. Vaan mikäs siellä Turun kakkosterminaalissa oli odotellessa.. hitto mikä murju, ei sellaista kehtaa lentoasemaksi edes sanoa! Semmonen varastonräyskä. Morjens, welcome to Finland vaan kaikki turistit.

Mutta kone oli kivan värinen ja koneessa kaunis lentoemo ja (keino?)nahkapenkit ja jännittävää unkarinkielistä tekstiä!


Matka kesti vain reilun tunnin ja sujui mukavasti pilviä pällistellessä (vaikka jostain yhtäkkiä hiipikin omituinen lentojännitys, joka sai olon tukalaksi ja pakotti puristamaan hepun kättä - en tajua miksi nyt yhtäkkiä aloin pelätä lentämistä, ei siinä ennen ole ollut mitään ongelmaa!). Perillä etsiydyttiin bussipysäkille, jolla äänekkäässä maistissa oleva suomalaisnelikko toikin het kotoisaa tunnelmaa (kiesus). Erinäisten aikatauluntulkintaongelmien jälkeen onnistuttiin hyppäämään oikeaan bussiin, jolla päästiin Gdanskin rautatieasemalle. Kartat esiin ja taivaltamaan kohti hotellia.


Ei muuten ollut ihan helppo rasti se hotellinkaan löytäminen! Oikea katu kyllä löytyi iisisti, ja tunnelma oli riemukas kun Dlugi Targ osoittautui jonkinlaiseksi pääkaduksi - mutta Radissonia ei näkynyt missään. Hölmöhän sitä nyt osoitteen perusteella oli etsiä, siellä yhen sivukadun sisäpihallahan se tietysti oli! :eyeroll: Kun lopulta päästiin perille, hiffasin aika nopeasti että näin hienossa hotellissa ei oo ennen oltukaan. Semmosta marmoria ja nahkasohvaa, että moro! Ei muuta ku sänkyä testaamaan ja sitte niitä oluita.


Matkaseurueen väsymys- ja nälkätaso oli päässyt pahasti koholle, joten valittiin ensimmäinen vastaantullut ravintola ja siellä se helpoin vaihtoehto - tuttu ja turvallinen pizza. Lentävä Hollantilainen osoittautui ihan viihtyisäksi paikaksi, ruoka maistui ja reissun ensimmäiset goldwasserit ja oluet uppos kyl!

Heti ensimmäisenä iltana kaupungissa fiilis oli iloinen ja tervetullut, kun raatihuoneen aukiolla oli käynnissä jonkinmoiset festarit, viisimiehinen a cappella -bändi siellä ainakin villitsi jengiä. Hyvä meno vaikkei mitään tajuttu :D


Ruoan jälkeen jaksoi taas ottaa muutaman askelen. Pieni kiertely lähikaduilla osoitti, ettei olisi voitu paljon keskustammasta ja/tai nätimmältä alueelta hotellia valita! Illan päätteeksi istuttiin vielä kuuntelemaan konsertin lopetusbiisejä terassille vilttien alle. Rommitee teki terää viilenevässä yöilmassa! :)


Matka Gdanskiin vei odotettua kauemmin joten hirmusti ei ehditty ekana iltana mitään tehdä, mutta seuraavina päivinä sitäkin enemmän! Raportti jatkunee heti huomenissa, koska poltin itteni tänään niin lahjakkaasti bikinipiknikillä Saaronniemessä ettei huomenna ole mitään asiaa aurinkoon. :( Ohjelmassa siis aftersunilla kuorruttautumista ja sisätiloissa kököttämistä. Kyllä tyhmästä päästä taas kärsii koko naine!

1 sanoo jotain:

monsteri kirjoitti...

Koitan saaha jotain Pariisista plokiin vielä illalla, viimeistään kuitenkin sitten kun jään työmatkaleskeksi lauantai-aamuna.

Ihana lukea sun rapoa :)

Lähetä kommentti

Sano sää kans!