11. joulukuuta 2008

Welcome to the jungle

Reipas yrityskurssilainen täällä hei! :) (<- reipas hymy) (oikeesti oon vaan väsynyt)

Kaksi iltaa yrittäjävalmennusta on nyt takana, sessiot jatkuvat tammikuun lopulle saakka. Mikään pakkohan mun ei olisi siellä istua, kun en starttirahaa palkkatyöläisenä voi saada (kurssi on siis edellytys starttirahan hakemiselle), mutta käynpähän nyt kuuntelemassa suurimman osan luennoista ihan omaksi hyödykseni. Ensimmäisen viikon aiheet ovat liittyneet siihen, mitä yrittäminen noin ylipäänsä on, miten päässä kytevästä liikeideasta voi lähteä kohti omaa yritystä, miten liiketoimintasuunnitelma tehdään ja mistä aloittava yrittäjä saa apua. Tulevista aiheista itselleni tärkeimpiä ovat pienyrityksen talous- ja veroasiat, mutta kiinnostavin ilta tulee varmasti olemaan markkinointia käsittelevä luento - sormet jo syyhyää tekemään kotisivuja, vaikken mitään markkinointisuunnitelmia vielä tässä vaiheessa tarvitsekaan.

Tiistaina käyty esittelykierros oli hurjan mielenkiintoinen, kun kaikki saivat kertoa hiukan omasta taustastaan ja liikeideastaan. Joukossa on mm. toinen kääntäjätyttö, muutama kuvataiteilija, media-, vaate- ja hoitoalan väkeä, mallitoimiston omistaja, teehuone- ja kahvilayrittäjiä, useampia rakennus-, maalaus- ja remonttihemmoja, baarinperustajakaverukset.. ja tietysti yksi pakollinen "johtotason tehtävien" raskaaseen verotukseen kyllästynyt nelikymppinen konsulttimies, joka tärkeällä äänensävyllä mainitsee vähän joka väliin siis ihan omasta kokemuksesta voin kertoo et. :D Vaikka ei siinä mitään, hienoahan se on, että vinkkejä jaetaan puolin ja toisin, ja pidänkin erityisesti kurssin keskustelevasta (ja verkostoituvasta!), hyvästä hengestä. Samassa veneessä, samantapaisten haasteiden edessä kaikki kuitenkin ollaan.

Olen kyllä ihan hupsusti ylpeä tuosta omasta toiminimestäni. :) Enkä vähiten siinä mielessä, että löysin lopulta niin omalta tuntuvan nimen - joka muuten hyväksyttiin sinne kaupparekisteriinkin. En viitsi puljuani täällä ryhtyä markkinoimaan, mutta oikean nimeni tietävät löytävät sen toki YTJ:stä (hakumuoto Sukunimi Etunimi). Toiminimeni ei siis ole oma nimeni ("Tmi Duussi Duussila" olisi ollut se ilmainen vaihtoehto) muttei myöskään viittaa millään tavalla kääntämiseen, teksteihin tai muuhun, mitä sen alla saatan tehdä. Päätin valita toiminimekseni harvinaisen, omasta mielestäni hurjan kauniin naisen nimen, jonka äiti olisi aikanaan halunnut mulle toiseksi nimeksi ja jonka jossain vaiheessa suunnittelinkin Marjaanan tilalle vaihtavani. Marjaana sai pitää paikkansa, mutta nyt tuolle toisellekin nimelle löytyi vihdoin tärkeä tehtävä. :)

Nyt olis tilausta Duussin kaksoisolennolle, joka kävisi mun puolesta päivätöissä niin että itse voisin keskittyä vain tekstittämiseen! Ensimmäinen toimeksianto on jo plakkarissa tammikuun alkuun, tästä se taas lähtee. :)

7 sanoo jotain:

Neiti R kirjoitti...

No hitsot, pikkusenko alako häirittemään tuo salamyhkäisyys! Itsekin olen miettinyt joskus mahdollista toiminimeä, ja sille nimeä, joten kiinnostaa! Pakahdun uteliaisuudesta! :)

Sophia kirjoitti...

No, minäkin pakahdun uteliaisuudesta siksi, että kauniit ja harvinaiset nimet ovat kiinnostavia... Onnea yritykselle!

Mikähän siinä on, että aina kurssilla kuin kurssilla on se yksi ihminen, joka jo tietää kaiken ja katsoo asiakseen kertoa sen kaikille. Ikävin tapaus oli, kun yhdellä yo-kurssilla kuunneltiin äänimaailmaltaan hurjaa radiojuttua synnytyksestä ja joku kurssilainen katsoi asiakseen huomauttaa, että "kun kukaan muu täällä ei ole äiti kuten minä", vaikka paikalla toden totta oli yksi toinenkin äiti ja liuta lähes 30-vuotiaita naisia, jotka hyvin olisivat voineet olla.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea yrityksestä, onnea hienosta nimestä, työniloa ja toivottavasti sitä tekemistä tulee runsaasti!

Anonyymi kirjoitti...

Oho, hieno nimi! Ja kieltämättä harvinainen, en muista edes kuulleeni ennen.

Mari kirjoitti...

Hieno nimi! Mistähän se on peräisin, täytyy selata nimikirjaa. Onnea yritykselle!

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa, että olet tyytyväinen! Ja onnea starttiin reippaalle yrittäjänaiselle (mun mielikuva yrittäjistä :D) :)

Aino kirjoitti...

Vau, kaunis nimi. Se on yllättävän vaikeaa aina miettiä kaikelle uutta nimeä, nähtävästi sulla oli helpompi tehtävä tällä kertaa. Ja onnea yrittäväiselle naiselle :)

Lähetä kommentti

Sano sää kans!