22. elokuuta 2011

Kahvihetki omenapuun alla

Eipä ollut taaskaan kahdeksan vuoden yliopistokoulutuksesta mitään hyötyä oikeassa elämässä: hoksasin liian myöhään, että olisin voinut osallistua eilen sunnuntaina järjestettyyn Ravintolapäivään laittamalla päiväksi pystyyn oman muffinssikahvilan - sehän olisi ollut kätevä tapa kokeilla haaveeni toteuttamista turvallisen pienessä mittakaavassa. No, ens kerralla sitten! :)


Siispä osallistuin eiliseen Ravintolapäivään vain asiakkaana: ajeltiin äitin kanssa bussilla Raunistulaan Muukkosten majatalon puutarhakahvioon. Odotukset olivat kieltämättä aika korkealla, kun tiesi että asialla on ihan ammatikseenkin ruoan kanssa huseeraavia ihmisiä - mutta odotukset ylittyivät vielä monin kerroin! Aurinkoinen päivä, ihana iso puutarhapiha, paljon iloisia ihmisiä ja pöytä täynnä kolikkobudjetille hinnoiteltuja herkkuja. Itse haukkasin aivan järrrrjettömän hyvän soijapihviburgerin ja maistelin ihanan meheviä mokkapaloja (euron maksavan palasen sai leikata itse - kohtuuden rajat, onko ne jotain syötävää?). Päälle mansikkalimua ja sitruuna-inkivääriteetä. Nam!


Helsinkiin noita yhden sunnuntain ikäisiä pop up -ravintoloita perustettiin ilmeisesti yli sata; täällä Turussa paikkoja oli vain semmoinen kymmenisen. En itse ehtinyt tutustua puutarhakahvion lisäksi muihin ravintoloihin, joten ilahduin kun paikalle tupsahti kahvion isäntäväen tilaamana yksi Ravintolapäivän kiinnostavimmista tapauksista, pyöräilevä ruokalähetti Iso paha sushi. :D


Ravintolapäivä = mahtavuus. Lisää tämmösiä! Ja ens kerralla sitten kaikki meille syömään ensimmäisen kerroksen parvekkeelta pihanurmikolle tarjoiltavia muffinsseja! :)

3 sanoo jotain:

tea kirjoitti...

Pihanurmikkokahvila voi olla aika hyinen marraskuussa kun on seuraava ravintolapäivä :-/

Duussi kirjoitti...

Tea - ai se on jo marraskuussa... mä jotenkin ajattelin, että talvi jätettäis suosiolla väliin, kun se tosiaan rajoittaa noiden ulkokuppiloiden perustamista. No, katsotaan josko muffinssikaffelalle keksisi jonkin sisätilan - tai sitten odotetaan kevääseen! :)

Furiahz kirjoitti...

Kuulostipa kivalta tuo kahvihetki. Nuo herkutkin näyttävät liian hyviltä! Tahtoo! :D

Lähetä kommentti

Sano sää kans!