14. elokuuta 2011

Have faith in your dreams and someday your rainbow will come shining through

Jenni haastoi mut haaveilemaan jo toukokuussa - kauanpa olenkin antanut haaveideni hautua! Tällaisena kauniin kiireettömänä sunnuntaipäivänä on helppo heittäytyä hetkeksi unelmoimaan, joten kokeillaanpa muodostaa ajatuksista ihan sanoja.

Haasteen ideana on listata viisi asiaa tms., joista haaveilee. Vain viisi? Mistä sitä aloittaisi? Sovitaan nyt, että ei lasketa mukaan sellaisia itsestäänselvyyksiä kuin esmes että joku kävis meillä siivoamassa kerran viikossa, että osaisin 30-vuotiaana jo hallita raha-asioitani, että rakkaat saisivat elää pitkään ja terveinä, että pylly olis pinkeä ja vatsa litteä, että olisi maailmanrauha ja ihmisillä hyvä tahto, että jalka parantuisi eikä enää sattuisi... niin oma viiden haaveen kärkilistani voisi näyttää vaikkapa seuraavanlaiselta.


Haaveilen siitä, että saisin tavata Take Thatin. Yllättyikö kukaan? ;) Lisähaave on, että tapaaminen tapahtuisi jossain muussa ympäristössä kuin sellaisessa virallisessa järjestetyssä meet and greet -tilanteessa. Jotenkin luontevammin ja ajan kanssa. Silleen, että kävelisin sattumalta kadulla herroja vastaan, ai kato siinähän te ootte, kai teillä on nyt aikaa hengailla loppupäivä mun kaa, ja sit kun mua alkaa väsyttää niin pääsen varmaan Jasonin viereen nukkuu eiksni.

En tosin edes tiedä, mitä niille sanoisin. Pelkkä "hei siis kiitti hei kaikesta te ootte niinku tosi mahtavii" ei ihan tunnu riittävältä. Ehkä kertoisin, että toivon niiden elämään edes puolet siitä onnesta, jonka ne on musiikillaan ja olemassaolollaan antaneet mulle.


Haaveilen toisesta tatskasta. Alaselkää koristava kiinalainen tao - tie, ykseys, kaiken alku - on alkanut kaivata seurakseen tutummilla länsimaisilla kirjaimilla raapustettua tekstiä. Sanat ovat jo kirkkaana mielessä - kukaan ei varmaan edelleenkään ylläty jos kerron että Take Thatia. ;) En viitsi hakkauttaa ihoon sitä logoa, se on niin obvious, mutta tuo tekstitatska muistuttaisi kuitenkin TT:sta ja ennen kaikkea olisi mulle sanomaltaan tärkeä ja oikea. Fonttia ja paikkaa pitää vielä harkita: toisaalta tykkään tekstistä olkapäällä niin kuin esim. Kristiina Wheelerillä, toisaalta tekstin voisi sommitella selkään jonnekin lapaluun tienoille, ja toisaalta kätevin paikka vähän pidemmälle kuusisanaiselle litanialle voisi olla kyynär- tai olkavarren sisäsyrjässä. Pohditaan, pohditaan. Jossain vaiheessa se on kuitenkin saatava, mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.


Haaveilen oman muffinssikahvilan perustamisesta. Kun aloin miettiä, mitä haluaisin tehdä työkseni jos en olisi kääntäjä, ensimmäisenä mieleen tullut ammatti oli muffinssikahvilan emäntä. Perustaisin johonkin tohon keskustan tuntumaan semmoisen pienen, ihanilla väreillä koristellun lempeätunnelmaisen kahvilan, josta saisi strösseleillä ja rakkaudella kuorrutettuja kuppikaakkusia ja oikein hyvää teetä ja kaakaota. Siellä sitten hääräisin essu päällä Ella Fitzgeraldin laulaessa taustalla ja jaksaisin hymyillä jokaiselle asiakkaalle.


Haaveilen siitä, että pääsisin tanssijaksi johonkin isoon musikaaliproggikseen. Semmoiseen, jota tullaan katsomaan vieraista kaupungeista asti. Yksi vuosi vierähti aikanaan Åbo Svenska Teaternin lavalla revyytanssijattarena, ja syksyllä 2009 olin mukana Taideakatemialta valmistuvien teatteri-ilmaisun ohjaajien lopputyömusikaalissa. Molemmat olivat tosi hienoja kokemuksia - ja haluaisin lisääää! Haaveen toteutumisen tiellä on heti noin alkumetreillä taitojen ja ajan täydellinen riittämättömyys, joten tuskinpa mua tullaan enää lavalla näkemään. Mutta saahan sitä haaveilla. :)


Haaveilen matkasta Japaniin kirsikankukkien aikaan. Isi meni ja hurahti Japaniin ihan totaalisesti pari vuotta sitten, ja kävi siellä pitkällä reissulla viimeksi alkukesästä. Kaikki kertomukset ja kuvat (ja etenkin yhdessä nautitut sushilounaat!) ovat kieltämättä herättäneet omankin kiinnostukseni maata kohtaan. Tällä viikolla vielä käänsin yhtä matkailuohjelmaa, jossa kuljettiin Japanin halki etelästä pohjoiseen kukkivien kirsikkapuiden perässä... ja tajusin, että sinne on päästävä, ja nimenomaan jonain keväänä hanamin aikaan.

So there. :) Haasteen luonteeseen kai kuuluu, että kutsuu muutaman muunkin pohtimaan omia unelmiaan. Niinpä kuulisin mielelläni, millaisista asioista Ronja-serkku, Monsteri, Tiinu, Furiahz ja Tiia haaveilevat!

[kuvat: weheartit]

4 sanoo jotain:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, pitäähän tämä toteuttaa joskus! :)

Mukavilta kuulostivat nuo haaveesi. Muffinssikahvila <3 Tekisin kyllä asiaa Turkkuseen. :DD

Tuo idolien tapaaminen tuppaa viemään yleensä ajatukset päästä. Olen tavannut nyt vuoden sisällä kaksi idolia, uudemman ja vanhemman, joiden kanssa olen päässyt ihan juttusille. Molemmilla kerroilla tuli mieleen vasta myöhemmin mitä olisi pitänyt sanoa. Onneksi molemmista tapaamisista jäi kuitenkin todella hyvä mieli ja herrat Viikate ja Junttu olivat todella mukavan tuntuisia ihmisiä. :)

Tiia kirjoitti...

Kiva että haastoit! :) Yritän toteuttaa mahdollisimman pian.

Muffinssikahvila kuulostaa niin söpöltä!

Paha Vaatturi kirjoitti...

Tervehdän aikojen takaa! Muffinssikahvila olisi MAINIO! Mä olisin vakkariasiakas ainakin! :)

Duussi kirjoitti...

Jee, kiva kuulla että mun muffinssikahvilaan olis tulijoita! :D

Ja Pahikselle erityis-hei, hauska nähdä! :)

Lähetä kommentti

Sano sää kans!