14. kesäkuuta 2011

No colors anymore I want them to turn black

Pääsi tossa äsken pieni spontaani hörähdys, kun kattelin millaisia vaatteita olin heitellyt sängylle parin päivän Helsingin-reissua varten. Mustia, harmaita ja mustaharmaita ruttuisia teepaitoja, mustat farkut, musta neuletakki, mustia ja mustaharmaita alusvaatteita, mustia ja hopeaisia ja liilertäviä(!) koruja. Ihanan pirteitä kesävärejä!


Mä otan punaiseni mieluiten mansikoina, vihreän raparperina, keltaisen aurinkona ja sinisen uimavetenä. Vaatekaapin perusta pysyy vuodenajasta riippumatta mustan ja harmaan sävyisenä, tällä tyylitaju(ttomuude)lla kun on vaikeampi osua täysin hutiin jos vaatteet on edes väreiltään helposti yhteensopivat. Viime viikolla tosin heittäydyin vallan riemunkirjavaksi kesävaateostoksilla, kun talutin kassan kautta kotiin uudet farkkushortsit (vaaleansiniset!) ja teepaidan (valkoisen jossa on musta printti!). Hurjaa.

Mutta ssshh, älkää kertoko kenellekään, että haaveilen ihan vähän vaan salaa jostain mintunvihreästä vaatteesta. No nii-i! En ymmärrä tätä itsekään. Ilmeisesti aika on kullannut muistot mintunvihreällä kuorrutetussa pikkutytön huoneessa vietetyistä vuosista, kun väri alkaa taas tuntua ajankohtaiselta. Vinkkejä mintunvihreistä kesäihanuuksista otetaan vastaan. ;)

5 sanoo jotain:

Jenni kirjoitti...

Äl nyy, musta on paras väri. Käytän sitä, kunnes keksitään väri, joka on vielä tummempi.

Anonyymi kirjoitti...

Jostain kuulin mustan olevan "suojaväri" - eli ihminen pukeutuu siihen hakeakseen jotain turvallisuutta..

Itsekin tykkään mustasta, mutta enemmistö vaatekaapissa olevista räteistä on kyllä väriskaalaa pastellit - ruskeat - murretut värit. Suklaanruskeat housut esim. ovat mulla korvanneet mustat housut aika laajalti. Ruskea on kiva väri, se ei ole niin vahva kuin musta. Siihen liittyy vähemmän ennakkokäsityksiä.

Mutta toisaaalta: miksi ei käyttäisi mustaa ja harmaata, jos oma olo on mukava niissä? Varmaan siinä on sekin, että sitten kaikki vaatteet sopii hyvin yhteen kaiken kanssa, ei tarvitse miettiä tuskaisena, että mitä mä nyt näiden housujen kanssa keksin.. :)

Oikeastaan paras väripaletti on se, missä oma olo on hyvä! Itseluottamus ja hyvä olo heijastuvat nimittäin ulospäin.

hanska kirjoitti...

none wrong with black kaksoispiste sulku kiinni! mulla on vihreä sun harmaan tilalla. ja jopa pari jotain valkosta teepparia. ja farkut saa olla siniset, sitä ei lasketa. toki mitä tummempi, sitä tummempi kaksoispiste iso dee. tää ei nyt jääny onneksi mitenkään päälle omasta kommenttiboksista.

pee äs: oon tykänny hirveästi viime aikoina sun blogista! all goodness! ja toivottavasti löydät turusta jäsenkorjaajan kipuja poistamaan.

Saara kirjoitti...

Hei ny mää sanon.. Unohdin ihan laittaa sulle sen fyssarin nimen, kun kyselit sitä muinoin blogissani. Eli tää fysioterapeutti on Päivi Salo ja hiukka tietoa hänestä löydät täältä: http://www.paivisalo.com/. Voisikohan hänestä olla vaivoihisi apua? Lehmussaarelta ainakin suuri joukko käy hänellä.

P.S Ihku postaus! Mulla taitaa olla nuo samat Nude Jeansit, jos ne on sellaiset, mitä pidettiin muutama kuukausi ja sitten vasta pestiin ja niiden piti kulua silleen uniikeiksi, vaikkei mulla kyllä hirveesti mitään tapahtunut. Ihan lempparifarkut kuiteski.:)

Duussi kirjoitti...

Jenni - true dat.

Nyymi - tunnistan kyllä itsenikin tuosta suojaväripukeutumisesta. Ja kai siinä on alitajuisesti taustalla sitäkin, että musta muka hoikentaa... tai siis, ihan heti en suostuis laittamaan vaikkapa valkoisia farkkuja jalkaan. ;)

Ruskeaa pitäiskin kokeilla enemmän! Olen löytänyt tänä kesänä uudestaan käyttöön yhdet vanhat ruskeat housut, joista tykkään kovasti - muuta sellaista selkeän ruskeaa kaapissa ei oikein olekaan, sen sijaan sellainen murrettu harmaanruskea on aivan ihana väri.

Hanska - jep, mitäpä sitä yksinkertainen ihminen liioilla väreillä koreilemaan. :D Vihreetä en kyllä osaa käyttää oikein mitenkään... vapuksi ostin jossain mielenhäiriössä uuden vihreän paidan, mutta sotkin sen heti rasvaan eikä tahra tunnu lähtevän, joten se paita ei vaan ollut tarkoitettu mulle.

Ja voijee, kiitosnyvaan kivoista sanoista. :)

Saara - kiitos linkistä, täytyypä ottaa yhteyttä ja kysyä asiaa! Voi kyllä olla että tässä kohtaa riittäis urheiluhierontakin, pitää vielä zoomailla vaihtoehtoja. Ens viikolla kuitenkin suuntaan taas Helsinkiin hoidettavaksi.

Nuo Nudiet on kyllä huiput! Mallin nimi on High Kai. Harkitsen vakavasti samanlaisten sinisten ostamista; joka kohdasta hyvin istuvien farkkujen löytäminen kun ei ole ihan helppoa.

Lähetä kommentti

Sano sää kans!