21. lokakuuta 2010

Tans & jump

No tätä tää sitte on. Tanssikoulu on viikon syyslomalla, ja mulla olisi kerrankin aikaa kuluttaa liikkumisenergiaani kuntosalilla ja jumpissa - niin olin sitten eilen Motivuksella afrossa ja tänään fiestassa. Että sieltä jumppa-aikataulusta pitää sit kuitenkin valita ne tanssillisimmat tunnit.

Tosin eipä noita tunteja voi verrata normaaliin tanssitreeniin... jumppatansseissa on aivan eri meininki, ja hyvä niin. Oon todella huomannut, miten hyvää tämä pieni loma tavallisista tunneista tekee. Ihanaa saada kerrankin heilua hiki päässä rennosti koko kropan laajuudelta, ilman että tarttee koko ajan ajatella ylösvetoa tai aukikiertoa tai ponnistusvoimaa tai käsien kannatusta tai ylipäätään yhtään mitään! Vaikka sitä kivempaahan se on taas palata maanantaina tanssikoululle ajattelemaan taas just noita yllämainittuja. :)

Vähän aiheeseen liittyen... tuli tuossa taannoin vastaan pari kuvaa, jotka saivat toteamaan, että kyl vaan liike paremmalt näyttää jos ihminen on joskus vähän kokeillu jotain tanssimisen tapaista. Vai mitä sanotte:


Hullareiden mainoksen malli on ihan tuttu kasvo, mutta enpä muista ennen nähneeni häntä esittelemässä vaatteita näin lennokkaasti. Mimmin on pakko olla entinen tanssija tai voimistelija - itse en nimittäin edes pääse tuohon asentoon! Näin niitä jumppavaatteita pitäisi aina mainostaa.


Sitten taas erään naistenlehden taannoinen Treenaa tanssijan vartalo -juttu oli kuvien osalta aika pohjanoteeraus. Ei sit maistunu ottaa malliksi jotakuta, joka näyttää edes etäisesti ryhdikkäältä ja osaa pitää esimerkiksi hartiat pois korvista ja polven suorana. Vaikka jotakuta... hetkinen... tanssijaa? Okei, jos mallina olisi tanssija, monikaan kotikokeilija ei ehkä saisi asentojaan näyttämään ihan samalta kuin kuvissa. Mutta eikö esimerkin voisi silti näyttää oikein - niinhän se tanssitunnillakin menee, opettaja näyttää mallia ja sit yritetään räpeltää perässä. Jos jo opettaja tekee väärin, siinähän lähtee koko homma menemään alusta asti metsään.

Ärrin murrin. :D En ite tekis varmaan yhtään paremmin kuin tuo malli tuossa, mutta hermostuttaa kun sentään tiedän, miltä noiden liikkeiden pitäis näyttää.

5 sanoo jotain:

Anonyymi kirjoitti...

Mä muistan lukeneeni jostain että Rosalla (hullareiden tyttö) olisi just nimenomaan entinen jumppari, joskus jossain Sportin haastattelussa mainittiin.

Toi alakuvan tyttö taas,aika jäätävää katseltavaa... mua harmittaa usein (onneksi nykyään näin on enää edes vähän vähemmän)sporttihenkisten lehtien jumppa/pelastakroppasi/mitänäitänyt on jutuissa kun on semmosia varpusen kokoisia tyttöjä jotka on lehden kokoisissa kuvissa ja lihaksista (joita ei ole) näkee että mittää ei oo tehty, koskaa.

olen puhunut,ugh.

L

Tiia kirjoitti...

Mä kans järkytyin hieman tolle jälkimmäiselle silloin, kun ton bongasin! On kyllä pikkusen hukassa ihan perusasiat ja toi on peräti noloa, kun niin kovasti mainostetaan että treenaapas tässä tanssijan kanssa. Huhhuh! :D

Anonyymi kirjoitti...

Höh, ja minä en edes huomannut, että aivan päälaellaan olisi alempien kuvien tytsykään. Kai aktiivinen, osaava harrastaja osaa katsoa tarkemmin "oman alan ihmisiä" kuin satunainen, osaamattomampi jumpppaaja/tanssija.

Mikä muuten on ylösveto?

-P

Sophia kirjoitti...

Rosa Korhonen on entinen rytmisen voimistelija ja ollut mallina yhtä lennokkaissa asennoissa vaikka missä lehdissä - yksi Suomen työllistetyimpiä malleja.

Minäkin ihmettelen, että mikähän balettitunnilta tuttu liike tuossa viimeisessä kuvassa pitäisi olla... ;D

Duussi kirjoitti...

Nyymi - no jumppatausta kyllä selittää paljon. :) Ja toi on totta, oon itekin nähnyt ihan liikaa semmosia sportti- ym. juttuja joissa mallilla toivois olevan vähän enempi lihasta.

Tiia - huhhuh indeed! Toi juttuhan on jostain melkein vuoden takaisesta lehdestä, mutta vieläkin näen niin punaista että oli pakko skannata noi kuvat :D

P - jos viereen laitettais kuvat joissa joku tanssija tekee nuo samat liikkeet, uskon että huomaisit kyllä eron. :)

Ylösveto on niinku se kannatus, joka lähtee sieltä jostain alavatsan (tai jopa yläreisien) tienoilta ja pitää koko kropan kannatettuna ja ryhdissä. Siis ei niin, että pitäisi vaappua koko ajan varpaillaan "ylhäällä", vaan niin, että jaloissa on kyllä tukeva lattiakontakti, mutta kroppa suuntautuu "ylöspäin". Mikäs nyt vois olla selkeä esimerkki... no vaikkapa jalkaa nostaessa/heittäessä täytyy olla hyvä ylösveto, jotta muu kroppa ei lähde liikkumaan jalan mukana (esim. selkä köyryyn) (paitsi tietysti jos on erikseen tarkoitus tehdä niin).

Sophia - mahtavaa, että Rosan lahjoja tajutaan hyödyntää! :) Itse muistan nähneeni hänet monissa muotijutuissa, mutta en ehkä just näin lennokkaissa merkeissä - en muista ainakaan kiinnittäneeni huomiota ennen kuin nyt, että "tuon täytyy olla joku voikkari".

Mun villi veikkaus on, että toi viimeinen yrittää esittää jonkinlaista arabeskia...?! :D

Lähetä kommentti

Sano sää kans!