25. lokakuuta 2010

Maanantaiaamuna Dance-krapula ja vapina

Krooh. Väsymyksen taso tuntuu ihan siltä kuin olis ollut eilen jossain ulkona sunnuntaihumpalla... eiku hahaa, niinhän mä olinkin! :)


Pantiin Dancen yleisössä jalalla koreesti siis toki vähintään yhtä rankasti kuin tyypit lavalla. :D Seisomalippu osoittautui ehdottomasti istumapaikkaa paremmaksi vaihtoehdoksi; siitä lavan edestä näki ilmeet ja tunteet ihan lähietäisyydeltä ja, mikä tietysti tärkeintä, mahtui itsekin jorailemaan kunnolla! Ennen lähetyksen alkua vedettiin Peter Pihlströmin opastuksella hilpeetä Cha-cha slidea, ja aina mainoskatkoilla äänimies-DJ (joka muuten sattui olemaan vanha koulukaverini) soitteli yleisölle tanssittavaa musaa. Nähtiinpä siinä jopa itse Merja Satulehdolta pieni ketkuttelushow Whitney Houstonin tahtiin!


Oli hauskaa päästä näkemään, miten tuollaista suoraa lähetystä tehdään. Meininki katsomossa oli kyllä hyvä, eikä vähiten Axl Smithin ansiosta - loistava valinta juontajaksi, tyyppi totisesti saa yleisön mukaan. En viitsinyt kauheasti ottaa valokuvia suoran aikana (enkä etenkään salamalla), mutta katkoilla kameraan tallentui muutamia heilahtaneita otoksia. En tiedä, olisko tuolla saanut kuvata lainkaan, mutta eipä ainakaan tullut kukaan kieltämäänkään... jos poliisi nyt tulee noutamaan, niin lähettäkää mulle selliin suklaata.


Matka Helsinkiin oli sateinen ja sumuinen, mutta kannatti totisesti lähteä - jo pelkästään siksi, että näki Mintun ja Markun lyricalin siinä hetkessä omin silmin. Hieno. M&M on huippu pari siksikin, että molempiin voi katsojana aina luottaa; koskaan ei tarvitse jännittää, pyöriikö sillä nyt piruetti tai pysyykö se nyt pystyssä. Vaikka mulla ei varsinaista suosikkia kisassa olekaan, Mia-Marille soisin voiton mielelläni, koska uskon että hän saisi noista jäljellä olevista tanssijoista eniten irti siitä palkintostipendistä. Minttuhan on räjäytellyt potteja SM-kisoissa vuosi toisensa jälkeen, ja nyt tytön on korkea aika päästä koko kansan tietoisuuteen!

Omaan tietoisuuteeni muuten pääsivät eilen Lauran täysin sileät sellarittomat jalat. Pinggg kaikuu vieläkin korvissa.


Eilisen pudotukset meni musta ihan oikein - paitsi että Tarun ja Samin sijaan henkensä edestä olisivat ansainneet tanssia Ida ja Pasi. Ne ei vaan onnistuneet eilen sykähdyttämään (vaikka urban jazzissa riittikin vauhtia ja vaarallisia tilanteita) (en vaan pysty ottamaan tota biisiä mitenkään tosissaan! :D), ja ryhmäkoreografiassakin erottuivat joukosta ei-edukseen... esim. tuolla 1:10 tienoilla kaanonissa ensin Sam leiskauttaa ilmavan ison hypyn nilkat hienosti ojennettuina, ja heti perään Pasi vähän vähemmän ilmavan version nilkat koukussa. Okei, hoppitanssija, mutta silti.


Taru ja Sam sen sijaan olivat ihania, ja tosi ammattilaisia lavalla - esimerkiksi ainoat tanssijat, jotka lavalle tullessaan vielä lämppäsivät ja availivat paikkojaan hetken! Kaikki muut lähinnä vain seisoskelivat ennen biisinsä alkua. En tiedä bollywood-tanssista mitään, joten en osaa sanoa miten "oikeanlainen" koreografia oli, mutta ainakin se totta vie tempaisi mukaansa! Ihan huippua - ja Samin leveä hönttihymy sopi tuohon kuin nenä päähän! :D Myös Tarun olen nähnyt tanssimassa ennenkin (esim. viime kesän SM-kisoissa, joista nappasi parinsa kanssa duo-sarjan suomenmestaruuden hupaisalla hyttystenläiskintätanssillaan), mutta eilen Tarun karisma jotenkin melkein lennätti selälleen. Ihana.

Ja ihana reissu ihanien tanssityttöjen kanssa! Kyllä nyt jaksaa taas itekin treenata... ehkä... tai sitten ei, koska se on niin turhaa, koska vaikka olisin 10 vuotta nuorempi, musta ei silti voisi ikinä tulla puoliksikaan niin hyvä kuin noi on. Huokaus. :)

6 sanoo jotain:

Tiia kirjoitti...

Mulla on sulle postausidea! Tai jos et jaksa postausta tehdä niin haluan tietää sun tanssihistoriasta. :) Oon lukenut sun postauksia taaksepäinkin, mutta haluisin tietää että mitä lajeja siis tanssit, kauanko oot tanssinut jne. :) Tommosia yleisiä juttuja, kun mulla ei ole mitään käsitystä enkä löytänyt faktoja! :D

Ilona A. kirjoitti...

Ihan samaa mieltä sun kanssa!

Bollywoodista sen verran, että vähäsen sitä tanssineena pisti silmään, kun koreografi näytti haastattelunsa aikana käsiliikettä, joka ei tarkoita mitään. Samaista liikettä (sormet suorana, peukku ja etusormi yhdessä) näkee tyyliin Motivuksen fiestatunneilla, mutta ei oikeilla bollytunneilla. Jos yhtälöön lisättäisiin myös keskisormi, tuloksena olisi katakamukha-niminen mudra :)

Laura kirjoitti...

Vau, oli varmasti hieno kokemus. Harmi, kun asun niin kaukana Helsingistä, ei täältä lähdetä noin vain katsomaan suoraa Dancea :( Omat suosikkini ovat ehdottomasti Taru ja Sam, ihana pari! :)

Duussi kirjoitti...

Tiia - no mikä jottei, voisin tehdäkin tuommoisen tanssihistoriapostauksen! Tosin en tiedä kiinnostaisko se ketään muuta kuin sua... :D Edelleen pelkään joskus, että blogista saa sellaisen kuvan että oisin jotenkin erityisen hyvä tanssija; ehkä tuolla postauksella voisi selventää senkin samalla vielä kerran.

Ilona - vai semmoset mukhamudrat. :D Arvelinkin, että Suomesta varmasti löytyy koreografeja, jotka on perehtyneet bollywoodiin enemmän kuin Peter Pihlström... mutta hän nyt on ilmiselvistä syistä mukana Dancessa (suhteiden lisäksi toki myös ammattitaitoinen kaveri, emmä sitä).

Laura - oli totisesti hauska ilta! :) Taru ja Sam on kyllä ihan loistavia sekä yhdessä että erikseen. Oottelen innolla taas tän viikon kuvioita, Taruhan nyt ainakin hoitaa lockingin mennen tullen, mutta discojazzista voi tulla jännää!

Turusta Helsinkiin on onneksi ihan siedettävä matka noin muutaman tunnin pistäytymisellekin - vaikka eipä kyllä usein tule noin lyhyitä pyörähdyksiä tehtyä. Mut nyt oli hyvä syy. :)

Anonyymi kirjoitti...

pasihan tanssii (ainakin nelosen mukaan) showta! eli kyllä pitäis onnistua nilkanojennukset sun muut.. ei sykähdytä se tyyppi kyllä yhtään! taru ja sam on sen sijaan ihania, varsinkin tarua katutanssijana kannustan, niin monta kertaa on sitä ja natural hypeä kisoissa kannustettu! =) ja vaikuttaa aidoilta ihmisiltä muihin verrattuna nuo myös!

Duussi kirjoitti...

Nyymi - niin, onhan Pasilla ilmeisesti voimistelupohjaakin... sen oma perustyyli vaan on sellainen aika räiskivä - ja sisäänpäin kääntyneet polvet häiritsee mua välillä pahasti. Viime jakson soolossa etenkin liikekieli oli niin perinteistä StepUpia, että. :)

Saatiin kyllä ihan oikeet finalistit - Taru ja Sam on ihan loistavia, ja Minttu ja Markku nyt olis hyviä vaikka vain seisoisivat lavalla koko biisin ajan. :D

Lähetä kommentti

Sano sää kans!