23. marraskuuta 2009

Wake up you might be dreaming now

Tuskin uskallan uskoakaan, mutta totta se vaan taitaa olla - lentoliput ja hotellihuone on varattu, lähdetään hepun kanssa tammikuussa reiluksi viikoksi New Yorkiin!

- - -

Tässä välissä pyörryin onnesta.

Odotukset kaupunkia kohtaan on järkeä korkeammat, mutten silti usko, että tarvitsee pettyä. Viikko ei tule riittämään mihinkään, sen tiedän nyt jo, mutta olen onnellinen jo kun saan kävellä niitä katuja käsi kädessä. Mahdollisimman monia katuja. Heppu on lupautunut seuraksi yhteen Broadway-musikaaliin (jess!), ja vaikka tammikuun viimassa ei paljon Central Parkissa piknikkejä vietetä ja oravia ruokita, voihan siellä sentään käydä vetämässä parit lipat luistinradalla. :)

Jos lukijoissa on Nykin-kävijöitä, kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan: parhaat ravintolat, pubit, kuppilat, klubit, museot, näköalapaikat, hodarit, smoothiet, pancakesit, vaatekaupat (Victoria's Secretin lisäksi...), levykaupat, kirjakaupat, ihmeet ja ällistykset.

Kaksi kuukautta aikaa valmistautua menettämään sydämeni.

Billy Joel: New York State of Mind

14 sanoo jotain:

.Nekku. kirjoitti...

vinkki 1: Meille kerrottiin, että New Yorkin parhaat juustokakut saa Junior's:ilta Grand Central Stationilta. Hyviä olivat.
vinkki 2: Jos haluaa oikeasti NÄHDÄ vapaudenpatsaan eikä viitsi maksaa itseään kipeäksi, patsaan näkee Staten Islandin lautalta hyvin ja metrolipun hinnalla.
vinkki 3: Delit ovat usein todella hyviä ja edullisia ruokapaikkoja.
vinkki 4: Aamupalaksi kannattaa delistä valita kaurapuuro "with brown sugar & blueberries" ja/tai perinteinen bageli tuorejuustolla. Ovat nameja.
vinkki 5: Vähän niin kuin #2. Näköaloja kannattaa ihastella ennemmin Rockefeller Centerin Top of the Rockista kuin Empire State Buildingista. A) Se on halvempi ja b) sieltä näkee Empire State buildingin! Chrysler Building jää tosin vähän piiloon.

Naily kirjoitti...

Oijoi, sinne suuntaan tekisi joskus tämänkin tytön mieli! Minnepä ei. :D Kunhan johonkin keväällä tai kesällä pääsisi, niin olen tyytyväinen.

Voi ihanaa täpinää, joka suunnittelusta tulee. :)

monsteri kirjoitti...

Olen samaa mieltä noista edellä listatuista vinkeistä, paitsi Junior'sin kakkuja en ole kokeillut.

Myös diner-aamiainen on koettava, pancakes pitää naisen tiellä monta monituista tuntia. Varsinkin jos tilaa myös pekonia ja scrambled eggs on the side. Annokset on isoja ja seuraavan kerran voikin syödä sitten illalla :)

Me D:n kanssa tykättiin kovasti Johnny Rockets -dinerista, mistä saa ihanat pirtelötkin herkkuhampurilaisen kaveriksi. Ollaan molemmilla reissuilla käyty. Paikkoja löytyy Manhattanilta useita, mutta testattu on 8th & Greene ja 56th & Third.

Suosittelen vierailemaan myös Crumbs-leipomossa jos makeasta tykkää; yhdestä cupcakesta riittää vaikka kahdelle! Leipomo löytyy ainakin Times Squarelta vähän pohjoseen (1675 Broadway).

Anthropologie on ihana kauppa - mun suosikki -, löytyy esim. osoitteesta 50 Rockefeller Center.

Ihana, että jotain mitä odottaa!

Duussi kirjoitti...

Nekku & Monsteri - suurkiitos mahtavista vinkeistä! :) Mulla ei ole rahaa reissuun kovinkaan paljoa, joten shoppailut jäänevät melko vähäisiksi: lähinnä odotan sitä, että pääsen ihan vaan hengittämään todellisen suurkaupungin sykettä, ja vähät dollarini käytän mieluiten juurikin hyvään ruokaan. ;) Pannukaakut ja baagelit odottavat, oijoi!

Tiia - hauskaa matkasuunnittelua sinnekin, toivottavasti joku sopiva kohde löytyy! :) Meillä kävi tän Nykin kanssa niin, että mä olin jauhanut haaveestani jo vuosia, ja nyt yhtäkkiä heppu alkoi puhua että josko sit seuraavaks sinne. Ja kun mullekin tulee veronpalautuksia tällä kertaa hiukan tavallista enemmän, reissuun lähtö on ylipäätään mahdollista.

Nuori Nainen kirjoitti...

Ui jui jui!! Ihanaa! Oon niin kade.
Omat vinkkini seuraavat tässä:

- Loistava paikka ja erinomaista stand up:ia pääsee seuraamaan Comedy Cellarissa (http://www.comedycellar.com/) jossa tuli oman reissun aikana käytyä kahdesti, sillä oli niin nerokasta.

- Strand-kirjakauppojen valikoiman pariin voi uppoutua tunneiksi ja taas tunneiksi.

- Ellenin stardust dinerissa (http://www.ellensstardustdiner.com/) pääse ruokailun ohessa kuuntelemaan kun Broadwaylle pyrkivät näyttelijä/tanssija/laulajat esittelevät taitojaan. Mieletön paikka! EIkä ruokakaan ole hassumpaa.

- Tom's Restaurant (os. 2880 Broadway), tämä on must, jos Seinfeld on lähellä sydäntä. Vaikka oli sarjassa nimellä Monk, ja sisältä näyttää erilaiselta on fiilis mahtava, ja ruokakin oli hyvää.

Nämä tuli näin äkkiseltään mieleen, pitää listata lisää jos mieleen putkahtelee vinkkejä.

Duussi kirjoitti...

Nuori nainen - huippuvinkkejä, kiitos! Jotain standuppia oltiin mietittykin, tsekataan siis ehdottomasti Comedy Cellar! Ja Ellen's Stardust Diner kuulostaa paremmalta kuin hyvältä - näyttäis olevan lähellä hotelliakin. :)

Apua, toi viikko ei tosiaan tuu riittämään mihinkään... :D

Hannatic kirjoitti...

ooh, olen kade - sinnehän olisi nyt ihan kohtuuhintaisia lentojakin. ja iso tili tulossa vaan eipä taida olla matkaseuraa... yksin en ehkä kuitenkaan lähtisi.

Marianne kirjoitti...

Sellainen seikka kannattaa ottaa huomioon, että siellä saattaa olla ihan jär-kyt-tä-vän kylmä. Viime vuoden joulukuussa ainakin sai olla kolme pitkähihaista takin alla ja silti piti juosta paikasta toiseen, ettei olisi jäätynyt pystyyn.

Toisaalta jonain aamuna kävi niinkin, että varustauduin toppavaattein ja sitten olikin 10 astetta lämmintä. Jos et meinaa shoppailla, niin sitten kannattaa varata erittäin lämpimiä vaatteita mukaan jo valmiiksi.

Duussi kirjoitti...

Hanska - onhan yksin matkustamisessakin ehdottomasti oma hohtonsa, lähe seikkailulle! :)

Marianne - monet on tuosta kylmästä varoitelleetkin, mutta me kun ajateltiin että ei siellä nyt voi ainakaan Suomea kylmempi olla... paukkuuhan ne pakkaset tammikuussa täälläkin! Tuuliko vai mikähän siellä sitten tekee ilmasta jotenkin kylmemmän? Kun talven keskilämpötila on siellä käsittääkseni kuitenkin vain hiukan nollan molemmin puolin. No, toppatakit ja pitkät kalsarit siis mukaan. :)

Itse kyllä olisin mieluummin lähtenyt reissuun vasta hiukan keväämmällä, mutta hepun töiden takia mennään jo tammikuussa.

Liisa kirjoitti...

rockefeller centeriä olin ekan kommentoijan tapaan aikeissa suositella. ja magnolia bakerya.

nettiaikana nuo paikalliset säät voi onneksi tarkastaa vaikka vielä lähtöpäivänä ja ottaa kampetta sen mukaan. tietenkään täysin ei voi luottaa viikon päähän annettavaan ennusteeseen, mutta antaa se osviittaa. ja ompahan edes ekoina päivinä oikeanlaiset varusteet. :)

monsteri kirjoitti...

Koko Manhattanhan on yhtä tuulitunneli niiden pilvenpiirtäjien ansiosta, joten kylmää piisaa! Ja aurinkokaan kun ei kamalan hyvin sinne katutasoon yllä, riippuen kellonajasta, niin sekään ei lämmitä.

Siellä oli vielä maaliskuussakin 2005 niin kylmää, että olis pitäny olla se ekstravillapaita talvitakin alla. Tammikuussa sit ehkä vieläkin kylmempää...

Duussi kirjoitti...

Liisa - selvä pyy, näköalat katsastetaan siis Top of the Rockista! Ja Magnolia Bakery pääsee ehdottomasti listalle myös - heppu ei välitä cupcakeseista ja muista herkuista, mutta saa kyllä luvan viilettää bakerysta toiseen mun seurana. :D

Monsteri - olis vissiin vaan pitänyt uskoa kokeneita NY-kävijöitä, monet tosiaan varotteli tosta kylmästä... mutta kuten todettu, hepulle kävi tää tammikuu parhaiten, joten mieluummin matkustan kylmään New Yorkiin kuin en matkusta ollenkaan. :)

Hankalaahan se tietty on, jos ulkona on sikakylmä ja sisällä liikkeissä taas lämmin, mutta eiköhän siitä taitavalla kerrospukeutumisella selvitä. Mun Peakin supertoppatakki onkin ollut ihan liian vähällä käytöllä, kun ei täällä oo ollu talvisin kunnon paukkupakkasia - se lähtee siis ehdottomasti mukaan! :)

Marianne kirjoitti...

Valtameren läheisyys vaikuttaa varmasti myös kylmyyteen. Suomessa tunnen oloni lämpimämmäksi 20 asteen pakkasessa kuin Nykin parissa lämpöasteessa. Viima voi myös olla aivan kammottava.

Kannattaa hakea Starbucksista Green Tea Latte ja lämmittää käsiä sillä. Se on järjettömän hyvää, eikä sitä kuulemma saa Euroopan Starbuckseista ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Paras outlet-kauppa on Century 21!! Se on siinä ground zeron vieressä...myös Carrie Bradshaw kävi yhdessä jaksossa shoppailemassa siellä. :D

Myös woodbury-outlet kylässä kannattaa ehdottomasti käydä. googlesta löytyy lisää tietoa.

JA viikko on kyllä aivan liian lyhyt aika New Yorkiin..

t. eräs sydämensä NYC:ille menettänyt<3

Lähetä kommentti

Sano sää kans!