3. helmikuuta 2009

Will it be yes or will it be ...sorry?

Jos nyt saisin toivoa yhtä TV-ohjelmaa uusintakierrokselle, eipä tarvitsisi kauaa miettiä: valintani olisi ehdottomasti Dawson's Creek. Melkoinen määrä siinä täysi-ikäisyyden kynnyksellä* kertyi niitä iisejä sunnuntai-iltapäiviä, kun seurasin täydellä fiiliksellä eläytyen Dawsonin ja kumppaneiden edesottamuksia fiktiivisessä Capesiden kaupungissa.

*Meinasin ensin kirjoittaa, että teini-iässä - mutta jos sarjaa esitettiin 1998-2003, niin onhan siinä ehtinyt jo parinkympinkin yli. Ohoh.
En tiedä, miltä ne kaikki epätodellisen analyyttiset ja filosofiset ihmissuhdejauhamiset ja eestaas veivatut munkaa-tonkaa-koukerot näyttäisivät nyt aikuisempana, mutta haluan uskoa, että aika ei ole syönyt teinielämän viihdyttävyyttä. Ainakin sarjan nostalgiakerroin on omalla kohdallani korkea - ehkä samaan tapaan kuin Kirsikka vastikään kirjoitti Gilmoren tytöistä (jota en muuten ole ikinä katsonut, vaikka kaikki kehuvat!).
Katie Holmes ja Michelle Williams ovat ainakin omissa silmissäni onnistuneet DC:n pääporukasta parhaiten irtautumaan Joeyn ja Jenin nahoista - paitsi viimeaikaisten rooliensa, osittain varmaan myös IRL-kuvioiden ansiosta. James Van Der Beek ja Joshua Jackson sen sijaan ovat aina vaan Dawson ja Pacey. Ja saavat sellaisina pysyäkin!

Tahtoo nää tyypit ja helpot sunnuntai-iltapäivät takaisin!
Tuleeko muita nimiä adressiin?
[kaikki kuvat: dawsonscreek.com]

4 sanoo jotain:

Inka kirjoitti...

joo ehdottomasti dawsoneja! huomasin muuten että ku elämäni ensimmäisen jakson gilmoreja katsoin sunnuntaina, niin tykkäsin siitäkin sittenkin, vaikka olin vähän skeptisesti suhtautunut.

monsteri kirjoitti...

Gilmoren tytöt uppos muhun paljon paremmin kuin Capesiden kuviot, mutta tulihan Paceyä katottua siitä huolimatta... Suosittelen edelleen Gilmoren tyttöjä lämpimästi.

eeva kirjoitti...

Juu DC:n ekat tuotantokaudet oli ihan parasta sunnuntaileppostelua :) Jossain vaiheessa se sarja kyllä meni niin huonoksi ja typeräksi etten sit enää kattonut. Mutta niin taitaa käydä melkein kaikille sarjoille.
Oli muuten aika järkytys kun James van der Beek esitti yhdessä How I Met Your Motherin jaksossa sellasta pöhöttynyttä luuseria joka oli töissä jossain vesipuistossa... :D Dawsonin siloposkipäivät oli takanapäin!

Duussi kirjoitti...

Tirliina - jes, en ole yksin! Munkin pitäis ehkä antaa Gilmoreille mahdollisuus.. pelkään vaan, että jäisin yhtä pahasti koukkuun kuin kaikki muutkin. :D Eikä mulla oo muutenkaan aikaa kattoa telkkaria!

Monsteri - meinasin kyllä, että oisin alkanu nyt seurata Gilmoreja kun ne alkoi alusta, mutta missasin ekan jakson ja sen verukkeella päätin jättää sikseen.. ehkä pääsisin vielä kärryille? :)

Kirsikka - totta kyllä, ekat kaudet oli parempaa menoa. Mä en ole Dawsonia oikeastaan muissa rooleissa nähnytkään (jossain college-leffassa se kai oli?), mutta vilkaisu IMDB:hen kertoi, että James on vieraillut Ugly Bettyssä - mitenköhän sekin on päässyt multa ohi!

Lähetä kommentti

Sano sää kans!