2. tammikuuta 2009

Vuoden ensimmäinen ilta

Kävin kuin kävinkin eilen iltakävelyllä haistelemassa uuden vuoden tunnelmia hiljaisessa kaupungissa. (Tosin tänään olis keli ja maisemat olleet huimasti kivemmat, ihana viitisen astetta pakkasta ja kevyt lumisade!) Pirautin matkalla isille, joka oli kotona ja lupasi keittää iltakävelijälle kupillisen vihreää teetä. Tarjolla oli myös pipareita ja palestiinalaista runoutta.

Isi kaivoi kaapista kaulaan aidon 70-lukulaisen palestiinalaishuivin ja ryhtyi lukemaan runoja ääneen. Tarkoituksena oli löytää tekstinpätkä, jonka voisi mahdollisesti lausua tämänpäiväisessä Gaza-miekkarissa. Toivottavasti kauppatorilla tuli sopiva hetki runolle, hieno sellainen nimittäin löytyi tuosta vihkosesta. (Sattuiko kukaan olemaan paikalla?)

Pääsin myös uuden taideteoksen makutuomariksi! Kotikodin kaikkia lattioita keittiön työtilaa ja kylpyhuonetta lukuun ottamatta peittää kookosmatto, joka tietysti on vähän hankalammin pestävää sorttia. Olkkarista löytyy jo muutama mattoon tahrojen peitoksi maalattu kiinalainen merkki, ja eilen ruokapöydän viereen lattialle luiskahtanut paistorasva oli saanut päälleen tuollaiset kiemurat - tyylitelty versio kirjainmerkistä rauha sydämessä. Siinäpä mitä sopivin teema uudelle vuodelle. :)

2 sanoo jotain:

Ilona kirjoitti...

Voi, vihreetä teetä ja kookosmattoja. Ihana tunnelma välittyi tuosta. Viihtyisiä ja onnellisia hetkiä tulevalle vuodelle!

Duussi kirjoitti...

Ilona - kiitos! Samanlaisia toivotan sulle myös! :)

Lähetä kommentti

Sano sää kans!