1. tammikuuta 2009

Let's hope it's a good one

Kehveli, niin se vain pääsi vuosi taas vaihtumaan! 2009 otettiin vastaan tanssityttöjen ja miekkostemme kanssa kolmen ruokalajin illallisen ja lukuisien viini- & poksupullojen merkeissä, eikä ilonpito loppunut ennen kuin simahdin omaan sänkyyn aamuyöllä joskus ennen viittä. Hilpeät hetket hymyilyttävät yhä, vaikka pieni kisaväsymys painaakin.

Tämän vuoden ensimmäinen päivä on Duussilassa pyhitetty oleilulle, sohvalla loikoilulle, hyvin syömiselle ja päiväunien ottamiselle. Yksi velvollisuus kuitenkin on suoritettava: uudenvuodenpäätösten kirjaaminen vuodelle 2009.

Viimeistään ruokapöydässä tehty uudenvuodenlupausten kyselykierros paljasti, miten meillä on hepun kanssa kummallakin hiertänyt mielessä sama asia: heppu lupasi olla nalkuttamatta niin paljon siitä, etten laita ruokaa :D ja itse lupasin laittaa ruokaa ainakin kerran kuussa. Meillä on kaapit täynnä ihania ruokakirjoja ja lehdistä irti revittyjä reseptisivuja, joiden herkut odottavat toteutukseen pääsyä. Yksi viime vuodenkin päätöksistäni liittyi ruokaan - ja piti muuten melko lailla täydellisesti! Tänä vuonna lisätään siis vähän panoksia pyttyyn.

Tänä vuonna aion seisoa käsilläni joka päivä. Olen maailman surkein akrobatiajutuissa (näkisittepä kärrynpyöräni), mutta milläs sitä koskaan kehittyy jos ei edes yritä. Käsinseisonta on sopivan kotiturvallinen tapa tutustua tuohon pelottavaan ylösalaiseen maailmaan, ties vaikka vuoden lopulla pysyis koivet ilmassa ilman seinän tukea. Lisäopastusta haen tarvittaessa isiltä, joka on hurjan taitava käsillätemppuilija.

Tänä vuonna lupaan vihdoin ostaa uudet silmälasit. Ensimmäiset ja toistaiseksi ainoat kakkulani on hankittu arviolta 10 vuotta sitten, ja sen muuten huomaa.. ei niitä juuri muualla kehtaa käyttää kuin leffateatterin hämärässä. Aion ensin käydä kysymässä optikolta, montako miinusta linsseihin täytyy laittaa lisää, ja sitten etsin jotkut ihanat kehykset. Semmoset mustasankaiset älykkömalliset mieluiten.

"Sä oot nyt juuttunut tollaseen pinnallisuuteen." Näin lausui heppu sohvanmutkassa taas yhtä naistenlehteä pläräävälle Duussille, joka välittömästi tunsi piston sydämessään. En ole lukenut Oikeita Kirjoja ihan liian pitkään aikaan. Asiaan on tultava muutos: tänä vuonna aion lukea paljon muutakin kuin Ellejä ja Olivioita ja InStyleja. Niin musta tulee taas(?) fiksu ja kielitaju pysyy yllä (onhan se nyt helkkari ammatillinen itsemurha jos kääntäjä ei lue kuin pintahömppää).

Siinä muutama toteuttamiskelpoinen ajatus vuoden 2009 alkuun. Nyt ryhdyn pohtimaan, jaksaisiko sitä vaivautua iltakävelylle tutkimaan, miltä uusi vuosi ulkona näyttää.

2 sanoo jotain:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvän kuuloisia päätöksiä. Ihanaa alkavaa vuotta Duussilaan!

Anonyymi kirjoitti...

Tuossapa sulle jo askaretta koko vuodeksi! Ruoanlaitto on ihan helppoa, jos yhtään on luova, eräs FM pysyy kiitettävästi hengissä ominkin neuvoin, jotka ovat peräisin köökistä, missä nakataan kattilaan/pannuun sitä tai tätä. Ennakkoluulotonta kuukkausta!

Lukeminen kannattaa aina! Aloita heti; never a dull moment - vaikka ei kai sul tylsää ole ikinä, mutta jos olisi, niin kirja käteen ja soffalle, aika kuluu kuin siivillä. Saatiin maisterin kanssa yht. 12-13 kirjaa jouluna. Että vähäksi aikaa lukemista. Mainiota vuoden jatkoa!

Lähetä kommentti

Sano sää kans!