27. joulukuuta 2008

Joulukuvaelma

Jouluaatto käynnistyi kuusen koristelulla, joulurauhanjulistuksella, joulusaunalla ja riisipuurolla (sain mantelin! mutta niin sai myös pappa). Vielä ennen ateriaa käytiin joulukirkossa - korkea aika päästä kajauttamaan joulun ensimmäiset enkelitaivaat!

Hartauden jälkeen laskettiin muistokynttilät.

Mummilassa on paljon kauniita ikoneita.

Joulupöytään käydessä luetaan aattona aina jouluevankeliumi. Tällä kertaa lukuvuorossa oli mummi itse, joka lukaisikin tavallista vanhahtavammalta kalskahtavan version tutusta stoorista.

Aattoillan odotetuin vieras! :) Serkutkin ovat jo sen ikäisiä, että taitavat tietää, kuka parran takana oikeasti piileksii, mutta musta on silti mahtavaa, että herra Joulupukki kutsutaan kylään vuodesta toiseen.

Joulupukilla oli Duussillekin vaikka kuinka monta ihanaa lahjapakettia!

Paketeista paljastui mm. neljä muumimukia täydentämään kokoelmaa. Oranssi hattivattimuki on uusi lempparini!

Joulun hilpeintä TV-antia oli Danny Kaye ja lapset vuodelta 1971, siinä iloinen Danny-setä hupaili yhdessä Tapiolan kuoron lasten ja mm. ihkujen Koivistolaisten kanssa.

Äitimamman kanssa iloisissa joulutunnelmissa. :)

Joulupäivän aamuna hiljennyin lukemaan Zen-kirjaa, jossa kerrottiin myös Taosta. Alaselkääni kohta 10 vuotta sitten tatuoitu kiinalainen merkki on itselleni aina vain tärkeämpi: tie, ykseys, kaiken alku. Yhtä aikaa se elämän tie, jota pitkin kulkea, ja jotain, mitä kohti pyrkiä.

Tapaninpäivän kävelyllä kaupunki oli hiljainen (ja ikävän lumeton). Kelpaa sorsanpoikasten polskuttaa Aurajoessa, kun jäätä ei ole mailla halmeilla.

Tapaninpäivän iltana meillä kävi kivoja pieniä vieraita, kun rakas ystäväni Laurelin perheineen piipahti glögillä. Aikamoista menoa ja melskettä saa aikaan tuo kohta 2,5-vuotias epeli - ja äitin mahassa on pikkusisarus jo kovaa vauhtia kasvamassa!

Kynttilät kuuluvat jouluun..

..samoin kuin suklaa! Ihme kyllä jo parisen vuotta jatkunut karkki-totaalikieltäytyminen on laitettu joulun ajaksi hyllylle, ja kyllä sitä suklaata onkin uponnut.

Tämän päivän shoppailukierroksella (tällä kertaa vain heppu shoppasi, itse raahustin rahattomana perässä kipeää selkääni valittaen) poikettiin Konttoriin glögille.

Joulutunnelmissa pysyttiin vielä tämäkin ilta, herkuteltiin anoppilan joulupöydässä ja siemailtiin punaviintä Mamma Mia! -leffan tahtiin hytkyen. Oli kiva vihdoin nähdä tuo elokuvaversiokin, musikaalin kun kävin katsomassa syksyllä. Joulunaika on ollut tunnelmallinen ja rentouttava; nyt pitäisi vissiin vähitellen alkaa virittäytyä arkitaajuudelle, muutama päivä töitä ennenku taas on aika juhlia. :)

4 sanoo jotain:

Anonyymi kirjoitti...

Sain kans pari Muumimukia, Muumipapan ja Niiskuneidin, nyt on 4 noita Muumimukeja mutta tahtoisin ainakin Nipsun ja Hattivatin vielä.

Anonyymi kirjoitti...

Me katottiin perheen kans Mamma Mia jouluaattona, kun äitee asuu nyt maalla. Annettiin raikua niin, että naapuriinkin kuului. Tanssittiin mukana ja laulettiin. Ikävä tuli just lavaversiota, vaikka elokuva tietenkin on vauhdikkaampi. Ihan parhaus iloelokuva.

Anonyymi kirjoitti...

Oletpas tehnyt kauniin kuvaelman! Pidä huoli selästä!

Duussi kirjoitti...

Innu - muumimukeja ei tosiaan voi olla liikaa ;)

Oolatus - höh, harmittaa kun en itse uskaltanut päästellä kunnolla leffaa katsoessa, vaikka anoppi ehkä olis jopa intoutunut mukaan.. täytynee lainata dvd kotiin niin voi vetää täysillä! Parhaus on - ja sulle varmasti vielä monin verroin parhaudempi lavamuistojen kautta. :)

Mamma - SÄÄ OSASIT! :)

Lähetä kommentti

Sano sää kans!