24. syyskuuta 2010

Äta bör man, annars dör man är livet inte roligt

Juu kyllä ruoka on mulle ennen kaikkea kaikkea muuta kuin pelkkää pakollista polttoainetta. Ja onneksi myös vanhemmilleni - meillä on aina syöty hyvin! Muutin isin ruokapatojen ääreltä omilleni kymmenen vuotta sitten (!!), mutta ollaan senkin jälkeen suht säännöllisesti syöty yhdessä. Mun opiskeluaikoina isi kokkaili vähävaraiselle lapselleen Syö hyvin sunnuntaina -teemapäivällisiä, ja nyt kun olen työelämässä ja rahaa on kuin roskaa aavistuksen enemmän, meille on tullut tavaksi käydä yhdessä lounaalla pari-kolme kertaa kuussa. Joskus mukana on äiti ja/tai heppukin, mutta useimmiten höpötetään hetki ihan kahdestaan.

Tässäpä vähän kuvia kivoilta lounailta kivoista paikoista viime viikkojen ajalta! Ekat kuvat on kuukauden takaa, kun oli vielä kesä ja helle... Yasukon susheja alkaa olla jo ikävä, seuraavat lounastreffit onkin sovittu taas sinne. Viime kerralla saatiin jälkkäriksi tuommoisia macaronintapaisia.


Kesän viimeinen terassilounas puolestaan syötiin pari viikkoa sitten Roccan terassilla (jonka asetelma ja kalusto on muuten jotenkin ihan samanlainen kuin Tukholmassa Slussenin Debaserin!). Ruoaksi syötiin jokseenkin mitäänsanomatonta lohisalaattia, mutta pitää antaa Roccan lounaalle toinenkin mahdollisuus tässä joku kerta ihan sisätiloissa. Roccahan majailee nykyään entisen Linnankatu 3 -ravintolan tyylikkäissä tiloissa, remppa taitaa olla viimeistelyä vaille valmis. Check uuden kameran hiano panoraamatoiminto!


Eilen taas istahdettiin lunchille Blankon ikkunapöytään - en valitettavasti ehtinyt ottaa kuvaa puolukoilla kuorrutetusta pannupihvistäni, koska hotkaisin sen alta sekunnin. Isin juustoisesta salaatista sentään tallentui aavistus filmillekin.


Jaha, tässähän alkaa tulla jo aamiaisnälkä! Partaäijät ja gojimarjat kuppiin ja kauppalistaa laatimaan - päivälliseksi tänään hepun pyynnöstä silakkapihvejä. Nam. Siis jos osaan paistaa semmosia.

0 sanoo jotain:

Lähetä kommentti

Sano sää kans!