16. joulukuuta 2009

No onkos tullut kesä nyt talven keskelle

No tän videon leppoisan meiningin & kauniisti laulavien ja mahtavasti soittelevien sööttien poikien myötä ainakin on!

Osmo Ikonen feat. Petteri Sariola: All By Myself

8 sanoo jotain:

hanska kirjoitti...

onks se noin nuori tuo osmo? oon aina aatellu että se kypsine äänineen olis vähä kans kypsempää ikäluokkaa. on kyllä niin vaivatonta äänenkäyttöä että vau. vähä oli kyllä symphathya muttei ton lausumistakaan yleensä tarvi suomalaisena hävetä. (oon edelleen sitä mieltä että musta pitäs tulla foneettinen tuottaja muttei levy-yhtiöt oo vielä soitellu mulle)

Duussi kirjoitti...

Hanska - joo on, kolmekymppinen! Siis totta vieköön älytöntä miten toi ääni vaan tulee tosta ihmisestä ulos, niin puhdasta ja vaivatonta ja sävykästä. Esim. kohdan 3.35 "true" dissonoi ihan sairaan makeesti! Eikä ton Petterin kitaratekniikasta varmaan tartte mitään sanoakaan...

Ottaisin minä Osmon pulloon jos vain kiinni saisin. Hoksasin just että uusi levy on tulossa tammikuussa, jes! Nythän Osmo on kiertäny aika paljon Sunrise Avenuen kanssa, pelkäsin että jää omat musat tekemättä.

Foneettinen tuottajuus olis kyllä huippuutta. Symphathy on just tasan se ainoo asia mikä mua koko videossa häiritsee! :D

-A kirjoitti...

Nyt loppui tältä neidiltä sanat. Ja se on aika vaikeeta se... En ole tiedostanut Osmo Ikosta ollenkaan, eli mulle tämä oli täysin uutta. Petteri Sariolan kitaransoitto on välillä vähän överiä, mutta tähän se sopi paremmin kuin hyvin. Ihana biisi, hauska video, ja tosiaan sööttejä poikia laulamassa kauniisti - foneettinen tuottajuus hiiteen, jatka kansan musiikillista sivistämistä vaan :) Kansanmusiikkisivistäjän virka. Haha. Pikkasen väärät konnotaatiot ;)

Duussi kirjoitti...

A - jee, hienoa että onnistuin tarjoamaan kansalle ilahdutusta ja sivistystä! :D On kyllä niin taitavaa musisointia, että oon itekin ihan pähkinöinä.

Itelle tarttui Osmon ääni korvaan, kun aikoinaan kuulin radiosta Storm-sinkun. Silmiin mies puolestaan tais osua ekaa kertaa viime kevään Euroviisuissa, kun oli fiittaamassa Signmarkin Speakerboxissa. Mahottoman hyvä laulaja ja vielä mukava katsoakin! :D

Anonyymi kirjoitti...

Mä en ymmärrä, miksi aina jonkun täytyy puuttua suomalaisten englannin ääntämiseen. Miksi suomalaisten täytyisi osata ääntää englantia täydellisesti, ennen kuin saisi laulaa tai muutenkaan kommunikoida englanniksi - ettei muiden suomalaisten tarvitsisi hävetä?!

Ilahduttava esitys tosiaan!

-Kielitieteilijä

-A kirjoitti...

Kielitieteilijä: Duussi vastatkoon omasta puolestaan, mutta kyllä mua ainakin tankeroenglanti laulaessa haittaa. Yritän nykyään hillitä itseäni kun ihmiset yrittää kommunikoida vieraalla kielellä, koska on hyvä jos edes yrittävät. Mutta vieraalla kielellä ehdoin tahdoin laulaminen on miusta homma jota saa kommentoida, jos ei se mene hyvin. Jos meinaa leipänsä siitä tienata, niin sitten on syytä tehdä töitä niin paljon, että menee kriittisiinkin kuulijoihin täydestä kuin väärä raha. Eniten minua ärsyttää kun jotkut oikein julkisuudessa puhuvat siitä, kuinka englanniksi sanoittaminen ja laulaminen on niin paljon helpompaa kuin suomeksi, mutta se sanoitusten ja ääntämisen taso on kuitenkin heikko. Mitä vikaa on omassa äidinkielessä?

hanska kirjoitti...

imo, jos asiat voi tehdä joko oikein tai väärin, ja ehdoin tahdoin tehdään väärin (julkisesti) niin kyllä siinä saa olla sanomista. en koskaan kommentoi esim rallikuskien ääntämistä koska niiden duuni on ajaa autolla eikä puhua englantia, mutta jos joku laulaja välttämättä haluaa tehdä työtään englanniksi ja tekee sen huonosti niin se on ehkä vähän eri asia. jos ei osaa laulaa, ei tartte laulaa levyllä; jos ei osaa ajaa autoa, saa pysyä poissa liikenteestä; jos ei osaa lausua, pysyköön siinä kielessä minkä hallitsee. nih. toivoo foneetikko-kääntäjä.

heinis kirjoitti...

mmmmm, mä niiin tykkään:-) petterin eka levy löytyy hyllystä ja on ollut kovasti soitossa ja olenpa hänet kerran livenäkin nähnyt!! ihan virtuoosi. tämä osmo on uusi tuttavuus, perin rempseä tyyppi näköjään hänkin:-) kiitos hyvästä videosta<3

Lähetä kommentti

Sano sää kans!