28. lokakuuta 2009

I can see clearly now

...tai ainaski ens viikolla, kun saan uudet prillit! :)

Eilen siis vihdoin tein sen mikä on ollut aikomuksena jo muutaman vuoden: kävin optikkoliikkeessä sovittamassa uusia silmälaseja. Olen elämäni aikana omistanut tasan yhdet lasit, jotka hankittiin joskus lukioaikoina eli semmoset 10 vuotta sitten (ja siltä ne muuten näyttävätkin :D). Koska mulla on vain pientä ongelmaa kaukonäön kanssa, olen viime vuodet käyttänyt laseja lähinnä luennoilla, leffassa ja teatterissa. Silmiäni ei kuitenkaan ole tutkittu tuon 90-luvun lopun jälkeen, ja olen kyllä ihan kaupungillakin kulkiessa aina välillä kaivannut hiukan tarkempaa näkökykyä (ja turhamaisena naisena siis myös laseja, joita kehtaisi pitää ihmisten ilmoilla...). Niinpä äiti sai helposti houkuteltua mut mukaansa Optikko Hakulalle, josta saa parhaillaan tarjouksena lasit + näöntarkastuksen varsin kohtuulliseen 130 rahan hintaan.

Eilen sitten käytiin tutustumassa tarjousvalikoimaan - valinta sujui helpommin kuin uskalsin toivoakaan! Astuin sisään liikkeeseen, kävelin hyllylle, vedin ekat vastaan osuneet pokat päähäni ja siinäpä se sitten olikin. Mulla oli valmiiksi vahva visio siitä mitä halusin: mahdollisimman yksinkertaiset ja ajattomat mutta silti ajan hermolla olevat mustat muovipokat, hiukan älykköä, hiukan kulttuuritätiä, hiukan aina tyylikästä välinpitämättömyyttä. Ennen kaikkea kaipasin selkeitä linjoja kehystämään pullanpyöreitä kasvojani ja tuomaan katseeseen ja ulkonäköön skarppiutta ja piirteikkyyttä. Uusi ilme tuntui heti omalta - vaikka hepun mielestä noi näyttääkin lähinnä joltain wannabe-emo-laseilta, pöh. Mut perjantaina meen näöntarkastukseen, ensi viikolla voin taas katsella tyytyväisenä kaukaisuuteen! :)

Skumppatörö lienee monille jo tuttu käsite, mut meillepä tulikin äitin kans uusissa lookeissamme akuutti prillitörö:

5 sanoo jotain:

Tiia kirjoitti...

Kauniit nuo lasit tuossa kuvassa! :) Olisivatpa rillit halvempia. Tekisi mieli useita erilaisia, jotta voisi asujen tai mielialan mukaan vaihdella. Näillä hinnoilla ei kehtaa usein vaihdella.

Ilona A. kirjoitti...

Hianot! Yks tuommoisten vahvasankaisten prillien hyvä puoli on mun mielestä se, että niiden kanssa voi hyvin vedellä ilman meikkiä. Naama ei näytä niin alastomalta kuin muuten.

Pete P. kirjoitti...

Noi on ihan hienot lasit, sopii sulle.

Neo kirjoitti...

Kappas. Ihan on kuin mun prillit. Minun on vaan violetit. Hyvä maku sulla! :)

oolatus kirjoitti...

Makeet rillit!

Lähetä kommentti

Sano sää kans!