30. heinäkuuta 2009

Step back, back, front, side to side


Eikä miten mahtava ilta eilen! Oli aivan huippua nähdä taas vuoden tauon jälkeen Luxemburgissa asuvaa rakasta ystävää - tällä kertaa ei valitettavasti saatu järjestettyä yhteistreffejä Pyhän Kolminaisuuden (jonka kolmas osapuoli on yhtä lailla rakas, sentään vähän lähempänä asuva Monsteri) kesken, vaan hilpeässä DBTL-menoseurueessa oli ystävän ja avomiehensä lisäksi molempien sukulaisia. Aina mukavaa tavata uusia ihania ihmisiä! :)


Illan vetonaulana oli ystävän lemppari Apulanta, jota toki diggailen itsekin. Näin trion keikalla viimeksi helmikuussa, jolloin tosin kuuntelin vain muutaman biisin kauempaa - tällä kertaa otin vahingon takaisin, päädyttiin hillumaan ihan etupellin tuntumaan! Toki matkan varrella oli esteenä se pakollinen inauksen verran liian monta kaljaa vetänyt urpo, joka roikkui teltan tolpassa kuin henki olisi ollut kyseessä eikä suostunut päästämään ketään ohitseen ilman pelottavaa kähyämistä.. kun ilmassa väreillyt käsirysy lopulta keikan puolimaissa toteutui ja järkkärit nappasivat riemuidiootin kiinni, päästiin etenemään - eikä Tonin kulmassa ees ollut ruuhkaa! Jostain syystä väki pakkautui taas siihen keskelle kauheen ahtaasti mutta sivuilla oli väljempää. No parempi meille - hiki siellä tuli joka tapauksessa.


Oonkohan mahtanut koskaan ees olla Apulannan varsinaisilla omilla keikoilla.. ainakaan sitten 90-luvun puolivälin? DBTL-vetoja on joka tapauksessa tullut nähtyä useampikin, ja niin vain oli tälläkin kertaa Ihan Älytön Meininki. Omilla keikoillaan soittavat varmaankin enempi levyjen ei-niin-itsestäänselviä hittejä, mutta festareilla tyytyvät yhteislaulattamaan yleisöä - toimii aina! Jostain syystä myös oman soittotaidon mollaaminen on Apulannan kohdalla enimmäkseen vain hauskaa, ei vaivaannuttavaa tai ärsyttävää. "Me nyt tässä lätistään jotain ihan ajan kuluksi, kun seuraavaksi pitäis soittaa sellanen biisi mitä ei oikein osata.." "Ei oo muuten Apulannasta tehty sellaisia shreds-videoita. Ei taida olla tarvetta, kun hoidetaan se ihan itse." :D


Turku tuntuu olevan Apulannalle oikeasti mieluinen keikkapaikka, sen verran ylistystä kaupunki (ja joenrannan tyttöjen ruskettuneet reidet (sic)) taas välispiikeissä sai. Turku on kuulemma Suomen pääkaupunki, haha! Humpattiin myös Kuurankukkaa ja loppuun vedettiin perinteiset Via Dolorosat. Ja sit Toni teki käsillä semmosen sydämen, aww!


Väliin pienet jäähdyttelyt ja sitten takaisin telttaan. Illan päätteeksi lauteille nousi Don Johnson Big Band - myöskin moneen kertaan loistavaksi todettu livebändi, jota en ollut pitkään aikaan missään nähnyt. Olikin semmoset jamit että oksat pois! Välillä meinasi lipsahtaa festarikeikalle hiukan turhan rauhallisen muusikkomusiikin puolelle, mutta mikäpä siinä, mielelläänhän sitä noin taitavia soittajia kuuntelee heilumattakin fiilistellen.. paitsi silloin kun tekee mieli jorata, kuten eilen! :D Jotenkin sitä vaan tuntee olevansa eri tavalla elossa siellä basso(rummu)n jytinän ja välkkyvien valojen ja kädet ilmassa heiluvien ihmisten keskellä.


Keikka loppui ihan kesken, puolenyön lähestyessä bändi joutui pahoittelemaan että "nyt on pantava pillit pussiin tai poliisit tulee". :D Vielä olis virtaa riittänyt muutamaan tanssiaskeleeseen, mutta toisaalta hyvä näin - ihan tarpeeksi väsynyt päivä ollut näilläkin unilla! Tänään olis ajatuksena käydä tsekkaamassa Chisua (tää oli aika yllättävä keksintö hepulta, mutta ehdin jo innostua ideasta) ja kieltämättä olis kiehtovaa nähdä myös Tukiaisen siskosten "tanssi"show.. miten musta tuntuu että tää festari- ja työviikon yhdistelmä ei ole ihan paras mahdollinen?

1 sanoo jotain:

Tiia kirjoitti...

Jee, tänään alkaa festarit täälläkin! :D Pääsen näkemään ainakin CMX:n, Kotiteollisuuden ja Eput tänään ja huomenna on vuorossa Sonata Arctica, Apulanta, Indica ja mahdollisesti Tarot.

Apista ei olekaan aiemmin tullut nähtyä. Aika kummallista, kun kuitenkin jo rippikouluikäisestä olen heidän musastaan pitänyt. Onneksi tämä tulee viimein korjattua.

Lähetä kommentti

Sano sää kans!