12. kesäkuuta 2009

Lenkkipentin iltapalaähky

Perjantai-ilta, heppu duunin kesäjuhlissa, meikä yksin kotona tekee töitä pesee pyykkiä ja haaveilee Provinssirockista (Placebo ei koskaan ole erityisesti kolahtanut, mutta Nick Caven ja Manowarin olisin NIIN halunnut nähdä). Kävin työpäivän jälkeen hölköttelemässä puolen tunnin lenkin - uskomatonta mutta totta, tämä entinen juoksunvihaaja käy nykyään vapaaehtoisesti lenkkeilemässä! Tänään tuntui että olis mennyt tuota peruslenkkiä pidempikin pätkä, täytyy tutkailla kartasta mihin reittiä olisi paras jatkaa. Paavo Nurmen maratonille en sentään vielä ole ilmoittautunut.. mutta ehkä sinne vois kympin mennä repäsemään?

Ai kauhee mitä mää puhun :O

Lenkin jälkeen tulee ihmiselle nälkä, ja mikäpä sen paremmin taltuttaisi kuin muheva avokadosalaatti (hei vasta toinen kerta tällä viikolla!). Meillä kotona on aina syöty avokadoa vain yhdellä tavalla: alkuruokana, puoliksi halkaistuna, kivenkolossa sitruunaista katkarapumajoneesia. Itse olen nyt kehitellyt aika maukkaan salaattireseptin, jopa niin maukkaan että suosittelen muitakin kokeilemaan - kokkinurkkauksen tunnari soimaan!

Herkkunamnam-avokadosalaatti (aika iso vadillinen)

2 avokadoa
2 avomaankurkkua
2 keitettyä kananmunaa
salaattia
(kirsikka- tai luumu)tomaatteja
(kevät- tai salotti)sipulia
siemeniä oman maun mukaan
sitruunamehua
oliiviöljyä
balsamicoa
merisuolaa
pippuria oman maun mukaan

Vinkki: jos avokadot tuntuvat kaupassa ihan kovilta, laita ne kotona samaan pussiin omenan kanssa ja jätä pussi huoneenlämpöön - kypsyvät sopiviksi parissa päivässä. :)

Halkaise avokadot kahtia, ota kivi pois ja irrota hedelmäliha kuoresta. Pilko palasiksi, laita palat kulhoon ja pirskottele päälle sitruunamehua (halutessasi myös hiukan suolaa ja pippuria). Jätä "marinoitumaan" siksi aikaa, kun teet muun salaatin valmiiksi.

Kuori avomaankurkut ja kananmunat ja pilko paloiksi. Silppua myös salaatti ja sipulit (ja tomaatit jos käytät semmosia tavallisia), ja humpsauta kaikki salaattikulhoon. Sirottele joukkoon siemeniä esim. Pirkan kätevästä salaattisiemensekoituksesta ja lisää lopuksi avokadot. Hulauta päälle sopivaisesti (ei liikaa) sitruunamehua, oliiviöljyä ja balsamicoa, sirottele suolaa ja pippuria ja sekoita.

Sit vaan haarukka käteen ja ääntä kohti. Mutta en suosittele ahmimaan liikaa niinku eräät.

2 sanoo jotain:

monsteri kirjoitti...

Vitsi ku kuulostaa hyvältä! Pakko päästä kokeilemaan mahd pian. Pitäsköhän vaikka Juhannuspöytään laittaa...

Duussi kirjoitti...

Monsteri - sopii varmasti hyvin juhannuspöytäänkin, testaa ihmeessä! :) Ohjetta voi tietysti muokkailla mielin määrin, tuo on vain yksi perusversio.

Lähetä kommentti

Sano sää kans!