24. marraskuuta 2008

Month after month

Mikä auttaa marraskuisena maanantai-iltana, kun pää on nuhatukossa ja mittään ei jaksais? Vastaus ei ole hepun ruotsinesitelmän oikolukeminen (fast visst ska jag göra det också) vaan kivojen valokuvien katselu! Tässä teillekin muutama maistiainen tasan kuukauden takaa Prahasta.

Meidän ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka meni kaikin puolin kivasti; säät olivat kolmen päivän ajan suosiolliset, kaupunki ihan huippu eikä ees pahasti hermostuttu toisiimme. :D Turisteja Prahassa oli ihan älyttömästi lokakuun lopussakin - en uskalla edes ajatella, miten tukossa nähtävyydet ovat kesäaikaan. Katuja ja kuppiloita jäi koluamatta niin paljon, että takaisin on vielä päästävä!

Tynin kirkko iltavalaistuksessa.

Vituksen katedraali, johon ei valitettavasti päästy sisään, koska kirkossa oli häät - kylmät väreet vaan meni, kun sisältä kaikui häämarssi!

Paikallinen Eiffel eli Petrinin kukkulan näköalatorni..

..jonka huipulta pääsi ihailemaan mm. tällaisia näkymiä.

Namesti Republikyn ratikkapysäkki ehti tulla kolmessa päivässä tutuksi..

..samoin kuin kotipysäkki Kamenicka, josta hurautti keskustaan kätevästi muutamassa minuutissa. Ei mitään järkeä ottaa hotellia ihan turistikeskustan tuntumasta; hiukan kauempana on edullisempaa ja pääsee paljon paremmin haistelemaan paikallisia tuulia.

Viimeisen illan sumussa tuli tallennettua näin satumaisia näkymiä.

Hassua tämä ajan kulu: tasan kuukausi sitten oltiin Prahassa, ja tasan kuukauden päästä on jo jouluaatto! Pitääkin kirjoittaa pukille.. toivon löytäväni joulupaketeista uuden selän, kaksi lisätuntia jokaiseen vuorokauteen, taikalaatikoita joihin saan piilotettua naistenlehtivuoret pois hepun näkyviltä, rajattoman lahjakortin Vagabondille ja valkosuklaakaakaota. Oon ollu tosi kiltti että odottelen kyllä saavani noi sitte aattona.

5 sanoo jotain:

Anonyymi kirjoitti...

Taikalaatikot on jo. Ne on siellä pihan perällä. Kyljessä lukee Molok.

Fifi kirjoitti...

Upeita kuvia, varsinkin viimeiset ovat ihanan tunnelmallisia! Kävittekö katsomassa kuulua astronomista (-logista?) kelloa? Voi vitsi, Prahaan olisi kyllä mahtava mennä joskus uudestaan!

Anonyymi kirjoitti...

Oi, kylläpä alkaa itse tehdä mieli kans takaisin noihin maisemiin. :) Käväisitkö NewYorkerissa? Olisin varmaan saanut käytettyä matkabudjetin ihan vaan siellä, Clockhousessa ja Ann Christiessä. :D

Me oltiin Karlinissa eli kans hieman kauempana keskustasta. Ratikoilla oli kätevä kuljeskella edestakaisin.

Duussi kirjoitti...

Fifi - käytiin kellolla kyllä, muttei kertaakaan osuttu siihen ihan tasatunnilla niin ei viitsitty jäädä venailemaan ukkeleiden ilmestymistä (vai mitä se nyt oli). :) Ensi kerralla sitten!

Tuo viimeisen illan sumu oli tosiaan ihan uskomaton.. mahtava tunnelma kävellä kahdestaan ihan hiljaista rantakatua (vastaan ei tullut kuin pari poliisia). Ja kun siellä putkahtelee noita upeita maisemia esiin kaikkien kulmien takaa.

Tiia - taidettiin mekin piipahtaa New Yorkerissa, mitään ei tosin ostettu; monet vaatteet näyttivät siltä, että venähtäisivät tai nyppääntyisivät ekassa pesussa.. yhden kivan t-paidan hyllyyn jättäminen jäi silti hiukan harmittamaan! Noin muuten keskityttiin reissulla enempi kaikkeen muuhun kuin shoppailuun, juostiin kyllä läpi Mangot ja Zarat mutta mitään ei tainnut tarttua mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nykyään osaa tosiaan aika hyvin katsoa jo vaatteesta tunnustelemalla nyppyyntyvätkö ne heti eka käytössä tai pesussa. Onneksi nuo, jotka ostin NewYorkerista olivat kaikki todella hyvälaatuisia ja itse asiassa paljon parempia kuin esim. H&M:n nykykamppeet. Hämmä kun tuntuu käyttävän nykyisin valitettavasti halpismateriaaleja. Muutaman paidan kanssa on saanut huomata asian ja kerran jouduin palauttamaan topin, kun se meni aivan pilalle peruspesussa. Monista muistakaan liikkeistä ei nykyään löydy kestäviä vaatteita.

Lähetä kommentti

Sano sää kans!