31. elokuuta 2009

Halpa maanantai

Taannoiselta isä-tytär-Tukholmanreissulta (josta en muuten ole vielä ennättänyt raportoida - kuvakertomusta kyllä tulossa jossain vaiheessa pimenevän syksyn piristykseksi!) ei tarttunut mukaan yhtään mitään. Siis ei kerta kaikkiaan yhtään mitään. Kiersin kaikki putiikit enkä ostanut mitään, en Filippa K:lta, en American Apparelista, en Acnelta, en Urban Outfittersiltä, en Monkista, en Weekdaystä..

..mutta jälkitoimitukset on asia erikseen. ;)

Olin jo tyytyväisenä Weekdayn kassalla mustien Cheap Monday -pillien kanssa neljäsataa kruunua kourassa, kun myyjätyttö (onneksi!) kysyi, että olinhan varmasti ottanut sopivan koon - housut kun kuulemma venähtävät käytössä about kokoa isommiksi. No enhän tietenkään ollut. Tietokone kertoi, että jossain päin liikettä oli vielä pari oikean kokoisia pöksyjä; myyjähemmo singahti siinä silmänräpäyksessä etsimään, mutta kun housuja ei hetkohta löytynyt, jouduttiin sanomaan tack och hej med tårar i ögonen kun oli jo hoppu syömään.

Mutta isipä otti mallin ja koon muistiin ja toi mulle housut seuraavalla viikolla taas Stokiksessa käydessään! Ja osti muuten itelleenki samanlaiset! Hip hip hurra! Hyvän napakat jalassa, kerrankin tarpeeksi pitkät (kunnon kuvia ehkä joskus myöhemmin, mutta kyllähän te nyt tiedätte miltä Cheap Monday -peruspillit näyttää..), ovelan sinertävän mustat, täynnä hauskoja yksityiskohtia, pääkalloja ja över min döda kropp.


Kas näin sitä on selvitty tästäkin maanantaista. Kiva viikko onkin edessä, synttärit ja kaikkee! :)

30. elokuuta 2009

Sans bagage et le coeur libéré, en chantant très fort

Onhan se sinänsä ikävää, että joutuu uhraamaan tällaisen aurinkoisen syyssunnuntain työntekoon - mutta ei haittaa niin kauhean paljon, kun tekstitettävänä on ihanatunnelmainen ranskalainen elokuva, jossa on yhdessä pääosassa Juliette Binoche ja jossa soi maailman paras musa. Taisi päästä pari kyyneltä siinä kohtaa, kun pieni poika laittoi jukeboksista soimaan tämän seuraavan biisin.

Emmenez-moi au bout de la terre
emmenez-moi au pays de merveilles

il me semble que la misère

serait moins pénible au soleil


Charles Aznavour: Emmenez-moi

28. elokuuta 2009

Oma kallis ja tarpeeton


..eli perinteinen "onko missään mitään järkeä" -ahdistus. Iskee useimmiten aamuisin juuri työpaikalle ehdittyä. Siihen nähden ehkä erittäinkin hyvä ajatus, että tätä tällaista arkielämää on jäljellä enää vajaat 2 kuukautta. Sitten jotain muuta.. mielellään kaikkea tuota yllä mainittua. :)

27. elokuuta 2009

Oh Caroline (prowl off, jump an prance)

Sarjassamme "Duussila goes muotiblog":

Törmäsin tässä iltapuhdetyönteon lomassa Carolinen blogissa niin siistiin asukokonaisuuteen, että henki salpautui. Tässä on kaikki niin kohdallaan että pyörryttää: hiukset, tummat silmät, pitkä neuletakki, lyhyt mekko ja paljaat sääret (ei toki haittaa jos ne on noin hyvännäköiset), perusmageet juurioikeanpituisvartiset saappaat tasapainottamassa helman minimittaa, mustaa mustaa mustaa. Mullekki!

25. elokuuta 2009

Ja jaksaa, ja painaa

Huoh tääkin viikko on semmosta kiirehoppua. Ei oikeen oo virtaa blogatakaan kummoisempia kuin että kuunnelkaa tekin The Presetsiä, siitä imen energiaa niin kauan kuin en ehdi käydä levykaupassa hakemassa uutta Mewiä kotiin. Seuraava biisi tauottaa täällä tämän loppuillan työntekoa - ja toimii muuten lenkilläkin vallan erinomaisena eteenpäinpotkijana! (Älkää kiinnittäkö sanoihin liikaa huomiota, ne on vissiin vähän K-18.)

The Presets: Yippiyo-ay

24. elokuuta 2009

Superduper

Voihan maanantai.

Olisin tänään mieluummin jäänyt viettämään päivää kotiin Jean-Claude Van Dammen (!) kanssa, mutta jotain hauskaa sentään näissä toisissakin töissä. :)

22. elokuuta 2009

It's gonna take all the good in all of us to tear away all the damage you did here

Käytiin tosiaan eilen duuniporukan kanssa kesäjuhlien merkeissä Ruissalossa lyömässä vähän kolopalloo! Kyllä olikin hauska ilta - nyt on käsivarret törkeän kipeät, vaikken ees osannu mitään. :D Sinänsä jännää, että toi golffi tuntui niin saakelin vaikealta, vaikka a) olen ollut yhden kesän töissä Golfpuodissa b) olen kiertänyt kenttää aika monta kertaa papan caddyna ja c) mulla on tanssin ansiosta kuitenkin aika hyvä kehonhallinta - liikeradat meni vaan ihan sekaisin heti, kun oman kropan lisäksi mukana olikin joku ylimääräinen keppi. :D


Tässäpä meikäläisen tyylinäytettä ennen kuin Auragolfin supermukava pro Sakari ehti antamaan henkilökohtaisia vinkkejä liikeradan laajuudesta ja vasemman käden suorana pitämisestä - noissa kuvissa on pielessä osapuilleen kaikki, mutta opastuksen jälkeen osuinkin het kahesti silleen oikein! Ihan siedettävä onnistumisprosentti näin ekakertalaiselle, jos lyöntejä siinä harjoitusrangella kertyi yhteensä reippaasti yli viiskyt.. :D


Auragolfin maisemat on kyllä uskomattoman ihanat, ja ruokakin oli klubiravintolassa hyvää. Kannattaa poiketa, jos Turussa päin seikkailee ja golf yhtään kiinnostaa! :)

Mukavaa, miten hyvin kesäjuhlailta onnistui - virkistysvastaavana on kyllä ollut hauskaa häärätä tämän vuoden ajan! Joskohan sitä vielä yhden teatterireissun ehtisi syksylle järkätä ennen kuin sanon firmalle adjöö.. täytyy myöntää, että osaa työkavereista saattaa kyllä tulla vähän ikävä. Hö.

21. elokuuta 2009

And it was when you didn't keep in touch, well, it taught me to be strong

Tämän viikon korvamatona ihana Lily, jota joo en sit ollu sunnuntaina kattomassa. Harmitus. Päässä on soinut monta päivää vain tämä biisi!

Lily Allen: He Wasn't There


Olen nyt viettänyt kaksi iltaa musikaalitreeneissä lattialla kieriskellen, silmät kiinni toisten vietävänä luottamusta harjoitellen, nauraen, hiljaa hetkeen ja muiden läsnäoloon keskittyen, hieromisringissä istuen ja maharingissä makoillen, uusiin mahtaviin ihmisiin tutustuen - kaikki alkaa ryhmähengen rakentamisesta. Eilen treenien päätteeksi saatiin roolit, ensi viikolla lähdetään vähitellen työstämään. Hip!

TGIF! Illalla Auragolfiin viettämään duunin kesäjuhlia, ensin huiskitaan hiukan kolopalloa ja sit herkutellaan illallisella! :)

19. elokuuta 2009

I can't get it right

Näin viime yönä unta, että olin Musen keikalla eturivissä. Etupeltipaikat eivät ole tähtäimessä Monsterin kanssa kahden kuukauden päästä, mutta olihan se nyt aika siistiä.. :)



Biisin fiilis sopii jotenkin erityisen hyvin tämän päivän tunnelmiin. Kuten Facebook-statukseeni kirjoitin: tuntee syksyn nahoissaan. Haikeus, vaikeus.

Aamuisin töihin kävellessä on jo viileää, syksyn tuntee ilmassa vaikka aurinkokin paistaisi. Myös aikataulut kertovat vuodenajan vaihtuneen: tällä viikolla käynnistyivät sekä tanssitunnit että musikaalitreenit, ja töitä on tehtävä päivät ja illat ja melkein yötkin. Viikonloppu on vielä jossain kaukana, silloin aion nukkua ja järjestellä kotona juttuja muuttoa ennakoiden (ja tehdä vähän lisää töitä). Tärkeintä kuitenkin olisi löytää kaiken keskellä edes hiukan yhteistä sohvallalöhöilyaikaa hepun kanssa, muuten käy niin että kuukauden päästä uuteen kotiin muuttaa kaksi äkäistä ärrimurria jotka ei muista mitä se toinen nimi siinä ovessa tekee.

Eikä sillä, ettenkö tykkäisi syksystä - tykkään! Kuten juteltiin ihanan Annen kanssa, kun viimein tavattiin naamatusten siiderin äärellä reilu viikko sitten, meidän syksyn lapsien on ehkä helpompi nähdä myös uuden vuodenajan kauneus sen pelkän kesänmenetysnyyhkimisen sijaan. :) Syksyhaikeus vain tuntuu olevan tällä kertaa tavallista voimakkaampi, kun on näitä melkoisen isoja muutoksia ilmassa, uusi koti ja säännöllisestä toimistopäivätyöstä luopuminen - soppari päättyykin sopivasti muuten tuohon Musen keikkaan, saattaa mennä vähän juhlimiseksi..! :)

16. elokuuta 2009

Cause I'm bluffin' with my muffin

Heipä hei, hyvää iltaa! Eilen jäikin hameviikon päivän helmat raportoimatta, kun tuli kesken päivän yllättävä mutta varsin mieleinen muutos aikatauluihin - Monsteri ja D hurauttivat kesävisiitille Turkuun! Käytiin porukalla syömässä täydellinen kolmen ruokalajin ateria Haraldissa, hurjan hyvää sapuskaa mainiossa viikinkimiljöössä ja ihanassa seurassa. Kiitos vielä muru visiitistä! :)

Ravintolakeikalta tuli sen verran hoppu ystävän luo viettämään tanssityttöjen iltaa, etten tosiaan ehtinyt kuvailla päälle päässyttä mekkoa. Tänään kuitenkin suoritin pienen re-enactmentin, tosin ilman Vagabondin ihanuusnilkkureita: Ichin musta (kas..) mekko, jonka helma on hauskasti molemmille sivuille pitenevä ja jonka kaunis niskaosa jää hyvin näkyviin kun tukka on pikkumyyllä.


En eilen myöskään ehtinyt leipaista juhliin suunnittelemiani muffinsseja. Koska daimsuklaalevy oli kuitenkin jo valmiiksi rouhittu, päätin tehdä muffinssit tänään. Voi pojat miten hyviä! Kokeilkaapa, tosson resepti!


Muffinssikuvat saavat nyt korvata tämänpäiväiset helmat, kun en käynyt muualla kuin jumpassa ja siellä oli jalassa ihan pöksyt. Kiitos vielä ihanalle Hanstulle hamehaasteesta, hauskaa oli! :) (Pitäkää varanne: ties vaikka jatkossakin innostuisin napsimaan muutaman muotiblogahtavan kuvan silloin tällöin.)

Sunnuntai-ilta jatkuu hankalien töiden merkeissä, kämpän siivo(ttomu)ustaso alkaa näyttää ensimmäisiä merkkejä siitä että muutto on tulossa, ja ensi viikosta tulee niin kiireinen etten ehkä ehdi kissaa sanoa - mutta mulla on muffinsseja. Onni.

14. elokuuta 2009

It's like picking up trash in dresses

Hei hihuu, perjantai! Eli hameviikon neljäs päivä - mekkona tänään Ginan musta pötkäle, jossa on sen verran pituutta, että pidän helman toista laitaa mieluusti solmulla. Tiesin jo aamulla, että työpäivästä on tulossa vähintään karsea, joten otin ennen lähtöä peilin eessä vähän tiikeripoweria Excel- ja Hyperhub-viidakosta selviämiseen. Peliin tiikerin tuot! Rrrau!


Ja sillä tiikerisisullahan päivä hoituikin vallan hyvästi. Kävin töiden jälkeen kotikotona ahmaisemassa vadillisen rapucaesarsalaattia ja auttamassa isiä Laulavien sadepisaroiden lukemisessa - ensi-ilta kuukauden päästä, kiva juttu varmasti tulossa!


Perjantai-illan paras uutinen kaikille peilikuvaamiseen kyllästyneille hepuille ja muille: kameran itselaukaisija löytyi! (No heppu itsehän sen sieltä hermostuksissaan esiin kaivoi.) Ei kun harjoittelemaan.


Syksyn tanssitunnit alkaa maanantaina! En vois olla paljo onnellisempi! Niin että perkeles, turha yrittää flunssa, en suostu ottamaan sua nyt vastaan. Seuraavaksi aionkin kokeilla, toimiiko lonkero kurkkukipuun niinku valkosipuli vanpyyriin. Ta ta!

13. elokuuta 2009

Se lenkkeilee, sillä on terävä pää

Tänään on ollut hölmö päivä, sellainen vähän yhdentekevä josta ei oikein huomenna muista enää mitään. Ei sellaisia päiviä saisi olla, jokainen päivä on niin tärkeä. No kohta keitän teetä ja teen avokadovoileivät ja hyppään sohvalle ja katsotaan Ice Age 3, se toivottavasti jää mieleen.

Hameviikon kolmannen päivän helmavaatteeksi pääsi Espritin harmaa mekko - en ole käyttänyt tuota pitkään aikaan ja meinasin jo lykätä kirppiskassiin, mutta onneksi tulin toisiin aatoksiin! Heti työkaveri kehui kivaa kolttua. Mulla on samanlainen myös mustana, alelöytöjä nääs.

Muotiblogeissa kuuluu muikistella ja seisoa jalkaterät sisäänpäin. Kokeillaanpa:


Niitit on kuulemma rok. Kokeillaanpa:


"Hyvän tanssijan erottaa keskinkertaisesta siitä, että hyvä tanssija pysyy pystyssä." Itse olen suosiolla keskinkertainen; kömpelö kun olen, kupsahdin hienoja kuvausasentoja sommitellessani lattialle. Kameran suuntaaminen on myös kaatuiluvauhdissa hiukan hankalaa.


Äh. Kurkkukin on kipee. Mutta huomenna on perjantai! :)

12. elokuuta 2009

Helmoi

Kas iltaa! Hameviikon toinen päivä on kunnialla purkissa - niin kunnialla kuin nyt voi olla päivä, jona on selvinnyt että kämppätarjous meni läpi ja muutetaan ens kuussa ja kerron siitä lisää joskus myöhemmin, täpinä jännäpissi jeee!

Töissä jouduin hiukan fuskaamaan hameilun kanssa, kun aamulla satoki niin ikävästi.. vaikka onhan tossa neuletakissa aika liehuvaiset helmat sentään. Toisessa kuvassa olen ärhäkkä, anteeksi siis fierce, lepakko.


Illaksi kuitenkin tsemppasin ja vaihdoin päälle ihanan nättityttömekkoni, kun käytiin anoppilassa syömässä. Mekko on vuoden takainen Gina-löytö, ehkä tyttömäisin vaate jonka omistan - aika extreme väripilkku muuten lähinnä musta-harmaassa garderoobissa! Rimpsua ja hattaraa!


Kotimatkalla käytiin urkkapuistossa moikkaamassa sorsia. Kuva on otettu kesken sorsatanssin (yksinkertainen koreografia: heilutaan puolelta toiselle).

11. elokuuta 2009

Ja helemat paukkuu!

Sgääk. Nyt kävi akalle köpelösti - suloinen hupsu Hanstu haastoi tällaisen pillifarkuissa ja perunasäkeissä viihtyvän epämuatibloggarin viettämään kesän kenties viimeisten lämpimien hetkien kunniaksi hameviikkoa. Mitä tästäkin nyt tulee: eilisen maanantain jo vietin farkkuleggareissa, eikä kaapista löydy kirppariraakkaamisen jäljiltä kuin enää yksi ainoa hame (eikä sekään erityisen kiva).

Vallitsevat asianhaarat huomioon ottaen sääntöjen luova soveltaminen lienee sallittua - julistan siis 6-päiväisen hame- ja mekko- ja mikä-tahansa-muu-vaate-jossa-voi-nähdä-jonkinlaiset-helmat-viikon alkaneeksi! :)

Tänään oli ainakin säätiedotuksen mukaan viikon viimeinen hellepäivä, päällä Elloksen mekko ja Zaran sandaalit (heppu älä hermostu, pohjat oli puhtaat!). Kun en kert ole mikään oikea muotibloggaaja, ajattelin tässä kokeilla vähän muita kuin niitä useimmin nähtyjä kuvausasentoja hahaa!


Tässä seuraavassa esimerkiksi harjoittelemme variaatiota nykytanssin perusliikekieleen kuuluvasta asennosta, joka tunnetaan nimellä koiranku- tiedätte kyllä mikä, en viitti sanoa niin rumia sanoja.


Voi ny kiesus tätä kuvaamisen taitoa - ilmoittautumisia hovikuvaajaksi otetaan vastaan. Tervetuloa jännityksellä seuraamaan tilanteen kehittymistä! :)

8. elokuuta 2009

Tää on kesäpäivä, ei oo huolen häivää

Terveisiä Martista pihajuhlista! :) Tätä helteistä kesälauantaita vietettiin äidin ihanassa puutalopihayhteisössä: oli kirpputoria, kierrätystaidetta, trubaduureja, runonlausuntaa (viimein selvisi, missä pihan asunnoista Laine lapsena asui!), vauvoja ja mummoja, kaffetta ja mehua ja keksejä, (kulttuuripää)kaupunkikulttuurin ylläpitoa, kerrassaan mainiota tunnelmaa. Hö, kunnei meiän kerrostaloski tämmöst!