29. kesäkuuta 2009

Varaslähtö kesälomaan

Takana mielettömän ihana kesähelleviikonloppu Tampereella, edessä vielä enää 4 työpäivää ja sitten kolmeksi viikoksi lomalle lompsis! Pidettiinkin Mansessa kunnon lomailuetkot - ei tahtonut millään pysyä mielessä, että pitäs vielä töihinkin mennä. Nyt on siis lomailua harjoteltu ni osataan sitte viikonloppuna startata vapaa kesäelämä Ruisrockissa! :)


Reissun varsinainen syyhän oli Morrisseyn perjantainen keikka. Tampere Areenan kolho jumppahallimiljöö kyllä söi hiukan tunnelmaa, mutta meno oli silti hikistä (ja harvemminpa olen nähnyt viiskymppisen äijän näyttävän niin carismaattisen quumalta rennosti bägittävissä farkuissa ja kauluspaidassa!). Muutamaa lempibiisiäni jäin kaipaamaan, mutta omasta puolestani olen iloinen, että seuraavan illan Helsingin settilistasta poiketen Tampereella kuultiin uuden levyn aloitusralli Something Is Squeezing My Skull ja The Smiths -lemppari Girlfriend in a Coma. Tans & laul!


Keikkailun ja baareilun jälkeen käheytettiin ääntä vähän lisää aamuvarhaiseen venyneillä Singstar-jatkoilla. Guitar Herossa ja Rock Bandissä on toki tullut soittelun ohessa myös hoilotettua, mutta nyt vasta ekaa kertaa pääsin kokeilemaan Singstaria. Olinki hei aika haka! Vaikka pelattiin kyllä sillä helpoimmalla tasolla.. :D Laulettavuuden kannaltahan peli on aivan paska: oletin tietysti, että ne nuottipalkit noudattais niinku nuottiviivasto-logiikkaa, eli että uusi säe ilmestyisi aina edellisen säkeen viimeiseen nuottiin suhteessa oikealle tasolle. Mut ei, kun ne palkithan pomppi siellä ruudussa ihan miten sattuu. Eihän se tutun biisin kohdalla niin haitannut, mutta vähänkään vieraampaa biisiä oli mahdoton seurata, kun "nuotit" poukkoili jonkun olemattoman logiikan mukaan. Tyhmä peli. :D

Lämpöasteita: 27
Toppi: GT
Shortsit: GT (oli pakko ostaa kun mahduin kokoon 38!!)
Jalat: valkoiset ja pitkät
Läpsyt: H&M
Laukku: H&M
Arskat: Prestige

Lauantai käynnistettiin ihanalla aamupalalla Tammelan Aamurusko-kahvilan terassilla. Vitriineissä olis riittänyt herkkuja vaikka millä mitalla, mutta kuuden euron (!) aamiaisbuffetin jälkeen mahassa ei ikävä kyllä ollut enää tilaa millekään munkeroisille. Pitkän aamiaisen jälkeen suunnattiin kävelyreitti keskustaan, josta napattiin bussi Särkänniemeen. Olin haaveillut pääseväni pitkästä aikaa delfinaarioon ja maailmanpyörään - jälkimmäistä ei koko puistonruppanasta edes löytynyt, mutta delfiinejä nähtiin! :)


Ihan hurjaa, miten odottamattoman liikutuksen tilan delfiinit yhtäkkiä saivat aikaan. Kun musiikki alkoi soida, elukat syöksähtivät altaaseen ja alkoivat heti tehdä kaikkia upeita hyppyjä ja piruetteja ilmassa - mulla kouraisi mahanpohjasta ja kyyneleet kihosivat silmiin. Ihan selittämätöntä, miten se tunne niin tuli ja hulmahti yli.. kai se oli sitä luonnon ihmeellistä kauneutta. :) Surkeuden tai säälin kyyneleistä ei siis tosiaan ollut kyse; delfiinit näyttivät viihtyvän loistavasti kouluttajiensa kanssa, kyllä niistä varmasti hyvää huolta pidetään. Show oli hieno!


Delfiinien ihailun jälkeen joukkiomme suuntasi tutustumaan huvipuiston vemputtimiin - siis tukevasti maan pinnalta käsin. Ollaan vissiin vähän vanhoja.. :D Muahan ei toki sellaisiin kammottaviin kieputuksiin ja hurjutuksiin ole koskaan saanut. Maailmanpyörän puutteessa noustiin Näsinneulaan tutkailemaan kaupunkia ja kauniita järvimaisemia (tosi eksoottista tällasille merenranta-asujille nääs). Hurjan (haha) huvipuistoseikkailun jälkeen maistui sangria ja salaatti The Grillin terassilla, ja jälkkäriksi ahmaisin valtavan pallon italialaista kookosjäätelöä. Kun ilmakin alkoi illemmalla käydä tuulisemmaksi ja hellepäivä oli uuvuttanut turistit, loppuilta kului mukavasti sisätiloissa Singstarin, Stephen Lynchin ja Scrabblen parissa. (Oon muuten ehkä vieläkin vähän pettynyt, kun mun sanaehdotus puti hylättiin. Tampereella pelataan vissiin jotain ihan omaa nattaa.)


Sunnuntaina jatkettiin herkkuaamiaislinjalla Vohvelikahvilan terassilla. Lääh! Perustaisko joku äkkiä tommosen Turkuun kans! Myöhäisen aamiaisen jälkeen alkoi lähtö häämöttää, ja siirryttiin Koskipuistoon pienelle piknikille tapaamaan ystäväperhettä ja nauttimaan viimeisistä tamperelaisen auringon säteistä. Kotiin päästyä reippailtiin vielä Aurajoen rantamilla pitkä kävelylenkki, jonka päätteeksi istahdettiin kramppaavien pohkeiden helpotukseksi Koulun pihalle iltapalalle. Voiko sellasta muuten sanoa pekonisalaatiksi, jos on lautasellinen salaattia ja siinä päällä ehkä kaks pekonia? (Grr.)

Mahtava viikonloppu! Aurinko paistoi, ystävät oli kivoja, sai pussailla kissoja ja ruoka maistui - siinäpä ne tärkeimmät kesäisen onnen rakennuspalikat. :) Tilaan samoja tunnelmia myös tuleville lomaviikoille!

22. kesäkuuta 2009

Nohuhhuh

Aamulla naputtelin Facebook-statukseeni näin (klikkaa isommaks):

Olihan se tiedossa, että päivästä tulee pitkä ja hankala, mutten arvannut että näin pitkä ja hankala. Reippaat kymmenen tuntia vierähti kuin siivillä, kun hoiti omien töidensä lisäksi lomailijoiden hommia ja korjaili matkan varrella omia mokiaan (se on aina yhtä kivaa). Kerrankin oli lähellä se, mitä aina ihmettelen että miten joku muka pystyy: melkein unohdin syödä. Samaa tohotusta luvassa pitkin kesää, onneksi aamukammassa on enää kahdeksan piikkiä ennen kolmen viikon lomaa! Jau!

En siis ehtinyt tanssileirin ekoille tunneille, harmittaa! Kotiin päästyä kuitenkin piristyin, kun eteisessä odotti halaava heppu ja työpöydällä duunia huutavan läppärin lisäksi tällainen kaunis ja tuoksuva nimipäivälahja. :)

19. kesäkuuta 2009

Juhannukseen

Tämmöisiin maisemiin lähdetään kohtapuoliin viettämään viikonloppua. Kivaa päästä mökille! Hepun kaveriporukalla mennään - ensimmäinen juhannus tällä jengillä, kun mukana on yksi isomahainen tuleva äiti. :) Nytkö on siis koittanut se aikuisuus, jonka uumoilin lähestyvän jo kaksi vuotta sitten?

Ja sitten ne pakolliset juhannus-Leinot. Tästä tulee aina edesmennyt mummi mieleen ja alkaa itkettää.

Minä avaan syömmeni selälleen
ja annan päivän paistaa.
Minä tahdon kylpeä joka veen
ja joka marjan maistaa.

Minun mielessäni on juhannus
ja juhla ja mittumaari,
ja jos minä iltaisin itkenkin
niin siellä on sateenkaari.

Hyvää juhannusta! Kastakaahan varpaita veteen ja tehkää taikoja (saatanan kylmässä ja sateisessa) kesäyössä! :)

18. kesäkuuta 2009

I'll pose like Rocky tonight!

En tiiä onko tää nyt vaan univelka speaking, mutta en voi lakata nauramasta. Huomenta vaan sinnekki! :D

Bonnie Tyler: Total Eclipse of the Heart
(Literal Video Version)

15. kesäkuuta 2009

You just have to let yourself come with me now

Tämä maanantai starttaa harvinaisen kiireisen juhannusviikon. Aion tehdä torstaihin asti töitä kuin pieni eläin, sitten viikonlopuksi mökkeilemään. Aivot ajattelin jättää kotiin.

Mukavaa viikkoa! :) Yritetäänhän pitää mieli kiireistä huolimatta kesänkevyenä - tähän juuri sopiva soundtrack saapuu Norjasta, tuosta loistavien bändiparivaljakkojen (Röyksopp!) maasta.

Kings of Convenience: Gold for the Price of Silver

12. kesäkuuta 2009

Lenkkipentin iltapalaähky

Perjantai-ilta, heppu duunin kesäjuhlissa, meikä yksin kotona tekee töitä pesee pyykkiä ja haaveilee Provinssirockista (Placebo ei koskaan ole erityisesti kolahtanut, mutta Nick Caven ja Manowarin olisin NIIN halunnut nähdä). Kävin työpäivän jälkeen hölköttelemässä puolen tunnin lenkin - uskomatonta mutta totta, tämä entinen juoksunvihaaja käy nykyään vapaaehtoisesti lenkkeilemässä! Tänään tuntui että olis mennyt tuota peruslenkkiä pidempikin pätkä, täytyy tutkailla kartasta mihin reittiä olisi paras jatkaa. Paavo Nurmen maratonille en sentään vielä ole ilmoittautunut.. mutta ehkä sinne vois kympin mennä repäsemään?

Ai kauhee mitä mää puhun :O

Lenkin jälkeen tulee ihmiselle nälkä, ja mikäpä sen paremmin taltuttaisi kuin muheva avokadosalaatti (hei vasta toinen kerta tällä viikolla!). Meillä kotona on aina syöty avokadoa vain yhdellä tavalla: alkuruokana, puoliksi halkaistuna, kivenkolossa sitruunaista katkarapumajoneesia. Itse olen nyt kehitellyt aika maukkaan salaattireseptin, jopa niin maukkaan että suosittelen muitakin kokeilemaan - kokkinurkkauksen tunnari soimaan!

Herkkunamnam-avokadosalaatti (aika iso vadillinen)

2 avokadoa
2 avomaankurkkua
2 keitettyä kananmunaa
salaattia
(kirsikka- tai luumu)tomaatteja
(kevät- tai salotti)sipulia
siemeniä oman maun mukaan
sitruunamehua
oliiviöljyä
balsamicoa
merisuolaa
pippuria oman maun mukaan

Vinkki: jos avokadot tuntuvat kaupassa ihan kovilta, laita ne kotona samaan pussiin omenan kanssa ja jätä pussi huoneenlämpöön - kypsyvät sopiviksi parissa päivässä. :)

Halkaise avokadot kahtia, ota kivi pois ja irrota hedelmäliha kuoresta. Pilko palasiksi, laita palat kulhoon ja pirskottele päälle sitruunamehua (halutessasi myös hiukan suolaa ja pippuria). Jätä "marinoitumaan" siksi aikaa, kun teet muun salaatin valmiiksi.

Kuori avomaankurkut ja kananmunat ja pilko paloiksi. Silppua myös salaatti ja sipulit (ja tomaatit jos käytät semmosia tavallisia), ja humpsauta kaikki salaattikulhoon. Sirottele joukkoon siemeniä esim. Pirkan kätevästä salaattisiemensekoituksesta ja lisää lopuksi avokadot. Hulauta päälle sopivaisesti (ei liikaa) sitruunamehua, oliiviöljyä ja balsamicoa, sirottele suolaa ja pippuria ja sekoita.

Sit vaan haarukka käteen ja ääntä kohti. Mutta en suosittele ahmimaan liikaa niinku eräät.

11. kesäkuuta 2009

To offset the pills you know you should take it a day at a time

Olin eilen ihan törkeän huonolla tuulella. Tiedättehän, kun monet pienet ja isot asiat kasautuvat yhteen läjään, jonka alta ei vaan pääse heti pyristelemään pois. Töissä en saanut aikaan oikein mitään järjellistä, jumppatunnilla peilistä katsoi kaksi irvistelevää jenkkakahvaa, kotona odotti pölyinen työpöytä jonka ääressä ei duuni luistanut kun olin jo valmiiksi niin pahalla tuulella, en taaskaan käynyt vintillä päinkään vaikka pitäisi tehdä Suuri Kamperaakkaus, juhannus lähestyy ja sithän tää kesä onkin jo ohi vaikka ilmojen puolesta vois olla nyt jo vaikka syksy, jonka kuviot muuten nekin stressaa - suunnitelmani friikuksi jäämisestä onkin nyt muuttumassa ihan päinvastaiseksi, kun pomo ehdotti vakinaistamista, mutta sehän tietysti varmistuu vasta sit joskus elokuussa, ja pitäis aika pian sinne musikaaliväelle ilmottaa oonko mukana vai enkö. Huaaah.

Mutta sitten istuin hepun viereen sohvalle katsomaan edelliseltä illalta tallennettua Hittimittaria. Tuuli parani ohjelman mittaan, ja viimeisen biisin aikana hyvä mieli pääsi vihdoin hiipimään esiin! Toi Inksun (harkitun?) epätahtinen tanssinheiluskelu on jotain aivan täydellistä! :)

SIG: Sadan vuoden yksinäisyys

9. kesäkuuta 2009

No photo available


Jos isi ei olisi lainannut mun kameraa Japaniin (josta saan tuliaisiksi tuommoset ihkut kesätossut!), olisin voinut ottaa viime päivinä kuvia ja kertoa..
  • vanhasta nukkekodistani, jonka eksä kiikutti meille perjantai-iltana varastoa siivottuaan ja jonka seinällä on tauluna Neumannin kuva ja ikkunassa vaaleanpunaiset pitsiverhot
  • lauantaina Roballa vastaan kävelleestä Joel Melasniemestä (iik)
  • Monsterilassa lauantai-iltana nautituista taivaallisista cupcakeseista ja drinksuista ja hilpeästä Rock Band -musisoinnista
  • samassa paikassa sunnuntaiaamuna paistetuista blueberry pancakeseista (meillä kotonahan syödään sunnuntaisinkin vaan ruisleipää, perkele!) ja niiden jälkeen Ursulassa suloisen ähkyn aiheuttaneista aamiaisjatkoista
  • Kampin B&J-kipsan kulmalla nautitusta minttusuklaapallosta, joka oli yllättäen hiukan liian makea jopa tälle sokerihiirelle
  • erään kuukauden ikäisen pojanvenkulan ja hepun välisestä spontaanista tuijotuskisasta
  • kolmevuotiaiden nuorten miesten idolista, Salama McQueen -autosta, jonka mahtavuudesta (tai ylipäänsä olemassaolosta) tulin tietoiseksi vasta toissapäivänä
  • Helsingin kauniista vanhoista taloista ja kaduista, joita en ole ennen kulkenut
  • eilen postissa tulleista Muse-kenttälipuista, jotka on tositosi hienot
  • eilen iltapalaksi laittamastani avokadosalaatista, josta tuli tositosi hyvää ja jota tekis mieli laittaa heti tänään uudestaan, mutta kyllästymisvaaran takia täytyy vähän odotella seuraavaa kertaa
  • EDC-farkuista, jotka vedin aamulla jalkaani ja jotka innoittivat hepun antamaan vilpittömän onnellisen halauksen, kun mulla kerrankin oli jalassa muuta kuin pillifarkut tai leggingsit.
Oon muuten vähitellen tajunnut, mikä erityisesti saa vieraassa (suur)kaupungissa aikaan sen sellaisen jännän ulkopuolelta katsomisen tunteen. Se tulee lähinnä siitä, että ymmärrän kyllä vastaan kävelevien ihmisten asuvan kyseisessä kaupungissa, mutta en osaa sijoittaa heitä sinne asumaan ja elämään arkeaan, kun en tunne kaupunkia ja sen ulottuvuutta. Turussa hahmotan kaupunginosat ainakin noin suurinpiirtein, joten pystyn sijoittamaan vastaantulijoiden mahdolliset arjen reitit tietyn alueen sisälle. Vieraissa kaupungeissa joka kulman takaa tulee vastaan jotain tuntematonta, joten kaupunkilaisten elämää ei mitenkään osaa kuvitella.

Aika jännä. (En oo koskaan kattonu Pasilaa, mut jotenki noin siinä kuulemma sanotaan.)

5. kesäkuuta 2009

This is the weekend, beautiful friend

Hyvää viikonloppua toivottaa söpö japanialainen pambi!

Isi on kahden viikon yhden miehen kulttuurintutkimusreissulla Japanissa, lähettelee sieltä joka päivä kännykameralla napsaistuja ihania kuvia elukoista, pytingeistä ja iloisen näköisistä ihmisistä. Oma kaukomatkakuumeeni kohdistuu tällä haavaa New Yorkiin - olen päättänyt pitää huolen, että pääsen sinne vihdoin ensi vuonna! Heppu saa lähteä maksu turvamieheksi mukaan. :)

On muuten ollu kiva viikko tämä(kin)! Keskiviikkona otettiin varaslähtö Jam-it-tanssitapahtumaan neljätuntisen tanssiworkshopin merkeissä; ensin Sam Vaherlehto teetti polviin mustelmia kahden tunnin lyrical-treeneissä, ja heti perään väännettiin toiset kaksi tuntia Ida Jousmäen huippua hiphoppia (ei koordinaatiohäiriöisille). Jos Vaasan suunnalla sattuu olemaan joku tanssista kiinnostunut, Idan oma tanssikoulu Kipinä aukeaa siellä syksyllä! Sinne mars! :)

Eilen sitten kokoonnuttiin Klubille todistamaan kaikkien aikojen ensimmäistä Jam-ittiä. Porukkaa oli mukavasti, tunnelma hilpeän rento ja tanssiesitykset hienoja! Tapahtumasta ollaan tekemässä jokavuotinen (no hitto, kulttuuria tulevaan kulttuuripääkaupunkiin!), saapa nähdä jos sitä itekin ensi vuonna innostuis lavalle asti. Mainiosti sujuneen iltapäivän jälkeen jatkettiin oleilua Kertussa, jonka tunnelma ja ruoka ovat tässä kaupungissa aivan omaa luokkaansa. Itse jouduin hyppäämään kelkasta siinä vaiheessa, kun siiderinhuuruiset iloittelut siirrettiin jatkokämpiltä baariin - vaikka eilen illalla harmitti, kiitin itseäni tänä aamuna kello 7. :konttorirotta:

Viikonlopuksikin on kivaa ohjelmaa: tänään saan pitkästä aikaa yövieraaksi rakkaan ystävän, ja huomenna huitaistaan pikavisiitille Helsinkiin, heppu kouluttautuu Viisaaksi Mieheksi ja minä keskityn ehkä lähinnä syömiseen (ensimmäinen pyhiinvaelluskohde heti junasta astuttua on luonnollisesti ja säästä riippumatta Kampin Ben & Jerry's -kipsa). Huomisillalle sopiva ruokaravintola (ei liian fiini, kuitenkin tunnelmallinen) on vielä hakusessa, vinkkejä otetaan vastaan! :) Jälkiruoka- ja yökylävaraus on tehty Monsterilaan, ihana päästä vihdoin näkemään kisumisut - ja kenties myös tuoreita matkakuvia Jenkkilästä, huokaus..! Sunnuntaina on tarkoitus tavata yksi kuukauden ikäinen pikkujätkä perheineen, ja illaksi tullaan kotiin äänestämään.

Hiukan haastetta viikonlopun reissailuun tuo etureisien kipeysaste - esimerkiksi portaita laskeudun kuin kaiteessa roikkuva pingviini. Toivottavasti Helsingissä ei ole portaita.

2. kesäkuuta 2009

My life, you electrify my life

Psst, yks pikku juttu: Muse @ Hartwall Areena 22.10.2009.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Siitäpä tuleeki sitten hyvinkin tarkalleen kaksi vuotta edellisestä kerrasta. Sydän hakkaa nyt jo tu-tum tu-tum.