30. tammikuuta 2009

TGIF

Ainekset täydelliseen perjantai-iltaan, kun heppu on poikain kans kaljalla, pohje on niin pahassa krampissa että ajatuskin tanssitunnille menosta kauhistuttaa, eikä töitäkään enää jaksa tehdä: Stockan broilericaesarsalaatti, karpalolimesiideri ja ihana elokuva, jonka tahtiin pärskytellä pahimmat patoutumat ulos filtin kätköissä majaillen. Suosittelen. :)

(Jos et tiedä, mistä jälkimmäisessä kuvatekstissä on kyse, kehotan katsomaan täältä tasan viidestä minuutista eteenpäin! Haahahaa!)

29. tammikuuta 2009

Calm down, deep breaths

Justiinsa. Osasin sitten tasan yhden asian kisaryhmien tämäniltaisissa kahden tunnin tekniikkatreeneissä: loppuvenyttelyn seuraavan biisin tahtiin. Hooray for me.

Sanatkin sattuivat osumaan illan luovuttajafiiliksissä kohdalleen. Ihana biisi saa siivittää kohti toivottavasti parempaa huomispäivää - tervetuloa perjantai! :)

Jason Mraz: Details In The Fabric

28. tammikuuta 2009

Still there's one thing that comforts me

Tänään en tykkää
  • joka puolelta sinkoilevista vaatimuksista
  • epätäsmäävistä talouslaskelmista
  • Pirkka-lasagnelätty-lounaseväästä jolle työkaverit nauroivat (no nauroin kyllä itekin)
  • omasta tyynyynhengitystuhinastani joka herättää hepun joka yö ja sit se on aina aamulla kärttyinen
  • enkä siitä että kropassa ja päässä on sellanen sisäinen tärinä, väsyn ja paineiden takia kai.
Mutta tänään tajusin, että kesä on niinku tänä vuonna. Ei joskus ensi vuonna vaan jo neljän kuukauden päästä. Ihana ajatus! Sitä kohti!

Ei sillä, että olisin vielä tehnyt mitään ihmeempiä kesäsuunnitelmia. Aion ainaski
  • syödä jätskiä
  • karttaa bikineitä ja paikkoja joissa sellaisiin joutuisi julkisesti pukeutumaan
  • mennä Tampereelle kuuntelemaan Mozzeria
  • ja ehkä piipahtaa lomailemassa Gdanskissa, jos hyvin käy.
Ja vaikkei käviskään, niin onpahan silti kesä.

26. tammikuuta 2009

You're so fine you blow my mind

Okei, nyt olen virallisesti aikuinen: ensimmäinen saman ikäisistä ystävistäni väittelee ensi viikolla tohtoriksi. Meillä humanisteilla väikkärin kirjoittaminen ei tunnu olevan läheskään niin yleistä kuin esimerkiksi lääkäriväellä, johon tuo ystävänikin lukeutuu. Vaikka väitöstutkimuksen teko olisi omallakin kohdalla gradun arvosanan puolesta mahdollinen vaihtoehto, tällä hetkellä ei voisi vähempää kiinnostaa - mutta sitäkin innokkaammin lähden juhlistamaan ystävän suurta saavutusta! Ja mikä mahtavinta, mut on kutsuttu jatkobileiden lisäksi ihan sinne varsinaiseen karonkkaan. Vau.

Väitöskaronkan pukukoodi on ei enempää eikä vähempää kuin ykköset päälle. Semmonen ongelma vaan, että meikämandoliinon kaapista löytyvät "ykköset" eivät totisesti ole ihan iltapukuluokkaa - kun opiskeluihin ei liity vuosijuhlia, gaaloja tms. pynttäytymiskestejä, ei ole koskaan tullut moiselle tarvetta. Ei siis auttanut kuin ottaa viikonloppuna marssin suunnaksi Muotikuu, tuo turkulaisten leidien luottojuhlavaatettaja.

Etukäteen pelkäsin, että tarjolla olisi vain nuivia katseita homssuisen pipopään suuntaan ja jotain viidensadan tanttakolttuja. Ilokseni voin kertoa, että kaikkea muuta! Palvelu oli hurjan ystävällistä, ja neljästä sovittamastani mekosta yksi istui heti päälle kuin nakutettu. Mikä parasta, hintaa tuolla unelmalla oli alun perin järisyttävät 395 rahaa, mutta punaisessa lapussa lukikin puolet pienempi summa! Mieletön mäihä! TJEU:


Jos iltapuku istuu suoraan henkarista päälle lähes täydellisesti, saa olon tuntumaan hyvältä ja lähtee omaksi alle kahdellasadalla, olisi silkkaa hulluutta jättää se ostamatta. Vaikka sitten käyttökertoja olisi yksi viidessä vuodessa. Eiksnii? Joohan? Miten kukaan voisi pitää vikaostoksena mekkoa, joka saa tuntemaan itsensä hurmaavaksi joutsenoksi eikä siksi väsähtäneeksi köntykseksi, joka käy mun puolesta yleensä treeneissä. (Tai siksi väsähtäneeksi palleroksi, jolla on liikaa töitä ja joka ei siksi ehdi tänäänkään tanssimaan. Merde.)

25. tammikuuta 2009

Kevään ääniä

Ei hassumpaa: saan kuunnella Bliikkiä (iik!) ihan luvan kanssa jatkuvalla syötöllä toukokuun puoliväliin asti. Ylemmän tahon päätös seuraavien neljän kuukauden jumitusbiisistä osui ja upposi vanhaan Bleak-faniin - onneksi kyseessä ei kuitenkaan ole mikään varsinainen lempibiisi, voi nimittäin olla ettei tuota tämän rutistuksen jälkeen enää pysty kuuntelemaan.. riippuu varmaan siitä, miten hyvin tanssaus tämän tahtiin kisoissa sujuu. ;) Ainakaan menestys ei tule jäämään kiinni siitä, etteikö musasta saisi ammennettua fiilistä ja poweria!

Pieni ystävällinen pyyntö muille Tampereelle suuntaaville: kukaan ei perkele nyt varasta meiän biisiä tai tulee turpaan. Kiittihei! :)

Bleak feat. Ana Johnsson: Fate

23. tammikuuta 2009

Comfort in sound

Minä, Ben ja Jerry ollaan nyt yksimielisesti sillä kannalla, että tänä vuonna Euroviisuihin lähtee Signmark. Vetävä ralli, hyväntuulinen porukka ja letkeä meininki!

Signmarkin shoussa fiittaava Osmo Ikonen on kyllä (anteeksi nyt suorat sanani) aivan ihana. Niin mahtava soundi ja rauhoittava ääni, että viime keväänä julkaistu Stories From Within olisi jo aika saada soimaan omaan iPodiin. Ei voi olla kovin huono levy. Vai mitä veikkaatte kuunneltuanne tämän:

Osmo Ikonen: Storm

Hitsinvitsi

Silmät solmussa kevyen 4500 termin excelissä. Mittään en taas ymmärrä, mutta sen verran kuitenkin, että jotain on väärin, jos sana näyttää tältä:

pitsihiste

Korjataanpa.

pistehiste

Ei..?

pitsihitsi

Eiku.

pistehitsi

No nyt!

Joo voin kertoa, että ei oo kauheen motivoivaa hommaa tämä(kään) - toisin kuin se aamulla valmiiksi naputtamani tekstitys, jossa oli ihan vietävän söpö kaksiviikkoinen pupunpoikainen! Uijuijuijui! Ja kissuja ja koiruja ja kaikkia mussuja! Vielä 4 jaksoa elukkaohjelmaa luvassa! Vielä 3000 termiä jäljellä! GAAAAAAAAAAAAH

22. tammikuuta 2009

Torstai-illan tuutulaulu

Tänään nousi esiin taas yksi hyvistä puolista siinä, että tanssinopettajat ovat myös ystäviä: niille voi koska tahansa ehdottaa biisejä koreografioiden innoitukseksi. Monia omia lemppareita on tunneilla kuulunutkin, viimeksi tämän illan lyricalissa yksi kaikkien aikojen upeimmista biiseistä! Näissä tunnelmissa hyvää yötä. :)

Seal: Kiss From A Rose

19. tammikuuta 2009

So you think you can dance

Kirottu SYTYCD! Että sen neloskauden pitikin tulla just tanssituntien joululomalla: iltatolkulla supertanssijoita toljottaessa pääsi pieneen hattarapäähän muodostumaan sellainen harhakuvitelma, että itsekin osaisi tanssia. Että tokihan se iteltäkin sujuu vaikkapa näin.

Totuus on kuitenkin vähän toinen. Kevätkauden kaksi ekaa tuntia takana, damn I suck! :D Tämän illan lyrical tuntui sentään jo hiukan paremmalta kuin eilinen showtunti, mutta kuukauden tanssitauko on kyllä armoton; yllättävän pahasti ehtii menettää tatsin kroppansa käyttäytymiseen. Vaikka nopeastihan sitä taas tottuu liikuttamaan itseään, kun lähes joka ilta tunneilla ramppaa.

Jo nyt uskallan sanoa, että luvassa on kaikkien aikojen tanssikevät. Toukokuussa siintävät SM-kisat antavat potkua treenaamiseen, ja vaikka kahdesta ihanasta opettajasta jouduttiinkin täksi kevääksi luopumaan, tilalle saatiin sellainen piiskaaja, että oksat pois ja nöyränä piruettia vääntämään. :) Itsetunto tulee kevään mittaan käymään miinuksen puolella todennäköisesti päivittäin, mutta toivon saavani edes joiltain tunneilta myös onnistumisen elämyksiä - tällä työtahdilla ei seuraa hyvää, jos tanssiharrastuskin pelkästään kuluttaa eikä anna lainkaan rentoutumisen tunnetta. Se nyt on kuitenkin "vain" harrastus. :)

17. tammikuuta 2009

Rock out

Alun perin oli tarkoitus eilen ihan vaan lököillä ilta kotona, ottaa se lasi viiniä, mennä ajoissa nukkumaan ja kuorsata univelat pois. Alkuillan osalta suunnitelma toteutuikin, mutta loppuilta lähti vähän vauhdikkaampaan kiitoon: frendi ja sen bändi tuli keikalle naapurikortteliin, joten toki mentiin diggailemaan. Jos et tienny, ni Few Fighters soittaa Foo Fightersia toisiksparhaiten tässä maailmassa.

Se on aina niin siistiä nähdä ystävä tekemässä jotain, missä on taitava (pätee erityisen hyvin juuri musiikkiin ja esimerkiksi tanssiin). Harmi, että keikkapaikka ei ollut ihan bändin tasolla.. parikymppiset perjantaibilettäjät eivät olleet aivan otollisinta yleisöä.

Keikkarokkauksen ja bäkkärisiiderien jälkeen onnistui se aiottu univelkojen pois nukkuminen: heräsin tänään kahdelta! :D Tanssitunti olisi alkanut puoli kolme, joten sen ajatuksen hylkäsin särkevästä päästäni - loikoilulauantai it is. Heppu jo kärsimättömänä odottelee sohvalla katsomaan leffaa, gotta go!

16. tammikuuta 2009

Sleepy sleeper

Viime yönä rastitin seinään vuoden ensimmäiset kolmen tunnin (t)yöunet. Ei ole tarkoitus ottaa tavaksi! Nyt vaan meni aikataulu harvinaisen tiukalle, käännös vaati sittenkin enemmän panoksia kuin olin laskeskellut. Historiallinen konteksti, vanhahtava kieliasu, Ranskan vallankumouksen korkealentoiset aatokset ja hyppivät leikkaukset aiheuttivat kiitettävästi päänvaivaa. Odotan vähintään mielenkiinnolla, mitä oikolukupalaute sanoo..

Hillittömässä väsymyksessä on kyllä puolensa - tänään on naurattanut koko päivän ihan kauheesti! Töissä meinasin tikahtua hihitykseen kun heppu lähetti sähköpostilla tämän söpön, ja kaupungilla kävellessä piti piiloutua kaulahuiviin tyrskimään, ettei olisi ihan hulluna pidetty. :)

Työkiireistä huolimatta olen tässä tammikuun aikana ehtinyt paneutua myös uudenvuodenlupauksiini. Ensinnäkin, olen laittanut ihan oikeeta ruokaa jo kahdesti! Tosin molemmilla kerroilla samantapaista valkosipuli-tomaatti-jauheliha-pastakastiketta, mutta silti. Varmaan ihan hönttiä intoilla simppelin pastakastikkeen onnistumisesta :D mutta tästä on hyvä jatkaa!

Myös käsilläseisontaa olen harjoitellut ahkerasti - mikä alkaakin jo tuottaa tulosta! Tasapaino ja kropan keskus löytyvät vähitellen myös väärinpäin: olen pysynyt tällä viikolla monta kertaa pystyssä ilman seinää ainakin kaksi sekuntia. Siis wau. :D

Eikä siinä vielä kaikki: kävin tänään kirjastossa! Uuden vuoden ensimmäisen lukuelämyksen kunnian saa Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin, ja jatkoharjoituksia tahdittavat kotimaiset Vimma, Tontti ja Teerialho. Ihana ajatus saada pitkästä aikaa lukea! Taidankin kaataa itselleni perjantai-illan kunniaksi lasillisen punkkua ja siirtyä kirjan kanssa soffalle. Illanjatkoja! :)

14. tammikuuta 2009

Kesken viikkoa päässä soi

Eniten minua kiinnostaa yö
että voisit ajaa
luokseni moottoritietä
ja minä olisin taipumaton

Eniten haluan unohtaa menneet
että voisin taas
syödä voimatta pahoin
ja että olisin uhkarohkea

Peitit silmäni käsilläsi
seisoit selkäni takana
minun olisi pitänyt tietää
kuka sinä olet

Eniten minua kiinnostaa yö
että voisin mennä
vuoteeseen murehtimatta
ja olisi hiljaista

Eniten minua innostaa tie
että voisin taas
rakentaa kiskoja
että pääsisin kauemmaksi

13. tammikuuta 2009

Ja tytötkin sen huomaa

Kun viime viikolla bongasin tuon kuvan Elloksen kevätkatalogista, luulin jo onneni löytyneen: kerrankin sekä sopivan tiukan että tarpeeksi pitkän näköiset tummat farkut! Yes! Tilasin itselleni saman tien parit Levikset (parit siksi, etten ollut ihan varma omasta koostani), ja eilen sitten hain farmarit Postista innosta hihkuen.

Voi pyllyn hujaus etten paremmin sano: pienempi pari oli periaatteessa sopivan kokoinen, mutta miten voikin kuvassa lähes täydellisiltä näyttävät farkut olla omassa jalassa niin eri näköiset? Kuvassa ei näy esimerkiksi se, miten väärällä tavalla stretch-materiaali tulee noissa esiin. Okei, mun kintut (vaikka pitkät ovatkin) eivät ole enää vuosiin olleet yhtä solakat kuin tuolla mallilla, mutta nyt näytin koon 29/34 pillifarkuissa lähinnä maatuskalta. Ei ihan tarkoituksenmukaista. Vyötärökin lörpötti oudosti, eikä lahkeet tietenkään ollu tarpeeks pitkät.

No, tänään on sitte jalassa ei suinkaan uudet Levikset vaan (cooliusvaroitus) Elloksen oman Joelle Denim -malliston farkut. Nääkin on tietysti omaan makuuni liian lyhyet, mutta ei haittaa koska maksoivat jossain alessa ehkä kympin. :D

Täydellisten farkkujen metsästys jatkuu. Enkä suostu ajattelemaan, että vika on omassa ruumiinrakenteessani - farkuthan ne on pielessä enkä minä! Nii! Tottahan jos rahaa olis, ostaisin jotku Acnet ja näyttäisin het kokonaisvaltaisesti tältä. :)

12. tammikuuta 2009

Fani/frendi

Facebook on siitä hauska paikka, että siellä pääsee tutkailemaan paitsi omien kavereiden reaaliaikaisia kuulumisia, myös sitä jännää(!) verkostoa, kuka tuntee kenetkin. Parhaassa tapauksessa toisten kaverilistoilta löytyy parin mutkan kautta lisääkin omia vanhoja kamuja - tässä toki auttaa myös Facebookin oma kätevä People you may know -sovellus, joka ehdottaa kaverilistalle tyyppejä, joiden kanssa on muita yhteisiä tuttuja. Eilen Facebook-frendikseni ehdotettiin (mitä ilmeisimmin omien muusikkokamujeni listojen perusteella) yhtä niin suurta idoliani, että melkein tuli silleen hassun typerällä tavalla tosi tärkeä olo. :D

Painoin kuitenkin Add as Friendin sijaan tuota rastia. :)

11. tammikuuta 2009

I think the end is mine to write

Miksi ihmeessä näin hyviä kappaleita täytyy piilottaa sellaisen turhan Sedula-tanssihumpanjytkytysbiitin alle? Vuoden eka jumitusbiisi on tässä, tällä eteenpäin sunnuntaityöpäivää ja pimiää tammikuuta. (Harmi vaan, että tekstittäessä on vähän vaikea kuunnella musaa samalla.)

September: Cry For You (acoustic live)

10. tammikuuta 2009

Lauantai-illan tv-vinkki

Huhuu huhuu! TV2 klo 22.05: Oopperan kummitus!

Jos et ole tätä elokuvaversiota nähnyt, suosittelen lämpimästi parkkeeraamaan illalla telkkarin ääreen. Christine Daaen (Emmy Rossum), Raoul de Chagnyn (Patrick Wilson) ja oopperan kummituksen (Gerard Butler) kiihkeä kolmiodraama on toki tuttu tarina, mutta kestää tällä miehityksellä monta katsomista. (Musikaaliversion ystävät saattavat olla toista mieltä; itsekin olen nähnyt POTOn lavalla Lontoossa, mutta koska en muista siitä paljoakaan, olen niin kuin en paremmasta tietäisi.)

Leffa löytyy meiltä toki myös omasta dvd-hyllystä. Alkaisikin jo olla aika taas järjestää jo perinteeksi muodostunut jokavuotinen POTO-ilta - viltin alle sohvalle, leffa pyörimään ja heppu ottamaan aikaa, miten nopeasti meitsi tällä kertaa alkaa itkeä pärskyttää. :D

Ja niin muuten. Sitä tietää varttuneensa tytöstä naiseksi viimeistään siinä vaiheessa, kun tajuaa tuntevansa siloposkisen unelmienprinssi-Raoulin sijaan enemmän vetoa kummitukseen. Hrrr Gerard. Hrrr Point of No Return.

Kuvat täältä ja täältä.

8. tammikuuta 2009

Riippuu kontekstista

Työelämään siirtyminen kehittää kääntäjänplantusta aika hyvän paperiroskiskoripalloilijan, kun roskikseen saa tämän tästä tähdätä yliopistovuosien selkärankaan juurruttamia kääntämisen perusteita. Esimerkiksi kontekstin tärkeys on itsestäänselvyys jokaiselle tulevalle kääntäjälle viimeistään ensimmäisen opiskeluvuoden ensimmäisenä iltapäivänä. Mut no joo, eihän se nyt vältsysti haittaa jos ei tiedä yhtään mistä on kyse, loihtii vaan sellasen käännöksen, joka aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa jos sattuukin menemään pieleen.

Ai miten niin ärsyttää, kun on liikaa tiukkoja dediksiä enkä tällä hetkellä löydä päivätyöstäni muuta nautintoa kuin sen, että saa siirrellä tiedostoja kansiosta toiseen ja syödä keksejä. (Not even kidding.) Vuotta on ehtinyt kulua hädin tuskin viikko, kun oon jo tämmönen stressikäkkärä, ja heppu mököttää sohvalla kun en ehdi katsoa sen kanssa telkkaria. :D Eikä tanssitunnit ole vielä edes alkaneet! Ensi viikosta lähtien ei ole vapaa-aikaa tätäkään vähää.

Pistetään saman tien stoppi stressaamiselle ja huonosti nukutuille öille. There's gotta be more to life.

4. tammikuuta 2009

Se varmaan hileitä hengittää

Kävin eilen moikkaamassa äitin Seela-kissaa, annoin ruokaa ja rapsuttelin yksinäistä viikonlopunviettäjää. Poseeraamaan kulta ei suostunut, ihmetteli vain kun kierin lattialla kameran kanssa.

Itselleni keitin pakkaspäivän lämmikkeeksi kupin teetä ja varastin purkista pari piparia - vuosihan on alkanut vallan hienosti vuorotellen molempien vanhempien luona teellä ja pipareilla herkutellen. :D

Turussa talvi tarkoittaa yleensä loskaa/sohjoa/jäätä erilaisina yhdistelminä. Vitsit että nyt on kivaa, kun on ihan oikeeta lunta ja pakkasta! Harmi, etten ole yhtään talviurheilijatyyppiä, vaan haen hien pintaan mieluummin sisätiloissa kuin lumihangessa hiihdellen. Toistaiseksi liikuntainto on purettava jumppailuun - onneksi kevätkauden tanssitunnit alkaa viikon päästä, ihan hirveitä vieroitusoireita on tässä joululomalla podettu koko jengi!

Yksi asia muuten niin kivassa talvikelissä kyllä korpeaa: olen jatkuvasti ihan jäässä. Ulkona tarkenen jopa paremmin kuin sisällä - kaikeksi onneksi useimmat mun "pilli"farkutkin on todellisuudessa sen verran epäpillejä, että hätätilassa mahtuu kalsongit alle. Kotona täytyy toppautua ylimääräisiin verkkari- ja villasukkakerroksiin, ja odotan jo kauhulla huomista työpäivää, office on nimittäin ollut viime viikkoina sikakylmä! Jokseenkin rassaavaa, muuten, tällainen muutaman vapaapäivän ja työkiireilyn vuorottelu. Mutta mieluummin toki näin kuin pelkkää työkiireilyä. :)

Ovatpa muuten valokuvat päässeet Duussilassa viime aikoina lisääntymään. Jos jotakuta oikein ärsyttää (muuta kuin heppua, joka ei kestä näitä ilman salamaa otettuja tärähtäneitä taidekuvia) niin annan luvan ryhtyä keräämään kolehtia stydimpää kameraa varten. :D

Ehhehe

Onpa hauskaa tää työnteko näin sunnuntaisinkin. Käännän susista kertovaa luontodokkaria, johon olisi niin lysti lipsauttaa katsojien iloksi pari läppää.. ainakin itse nauroin raakakäännöstä naputellessa.

Tilanne: Sudet etsivät syötävää, mutta peuralaumasta ei näytä löytyvän sopivaa uhria.
Tekstitys: Ovatko sudet tehneet hukkareissun?

Hhahahaha.

Tilanne: Sudet ovat saaliinsa kimpussa, kun paikalle saapuu osingoille hinkuva karhu.
Tekstitys: Myös karhulla on sudennälkä.

Ehehhahahaha.

2. tammikuuta 2009

Vuoden ensimmäinen ilta

Kävin kuin kävinkin eilen iltakävelyllä haistelemassa uuden vuoden tunnelmia hiljaisessa kaupungissa. (Tosin tänään olis keli ja maisemat olleet huimasti kivemmat, ihana viitisen astetta pakkasta ja kevyt lumisade!) Pirautin matkalla isille, joka oli kotona ja lupasi keittää iltakävelijälle kupillisen vihreää teetä. Tarjolla oli myös pipareita ja palestiinalaista runoutta.

Isi kaivoi kaapista kaulaan aidon 70-lukulaisen palestiinalaishuivin ja ryhtyi lukemaan runoja ääneen. Tarkoituksena oli löytää tekstinpätkä, jonka voisi mahdollisesti lausua tämänpäiväisessä Gaza-miekkarissa. Toivottavasti kauppatorilla tuli sopiva hetki runolle, hieno sellainen nimittäin löytyi tuosta vihkosesta. (Sattuiko kukaan olemaan paikalla?)

Pääsin myös uuden taideteoksen makutuomariksi! Kotikodin kaikkia lattioita keittiön työtilaa ja kylpyhuonetta lukuun ottamatta peittää kookosmatto, joka tietysti on vähän hankalammin pestävää sorttia. Olkkarista löytyy jo muutama mattoon tahrojen peitoksi maalattu kiinalainen merkki, ja eilen ruokapöydän viereen lattialle luiskahtanut paistorasva oli saanut päälleen tuollaiset kiemurat - tyylitelty versio kirjainmerkistä rauha sydämessä. Siinäpä mitä sopivin teema uudelle vuodelle. :)

What is there to see?

Elokuvavuosi 2009 alkoi harvinaisen hienosti, kun katsoin eilen illalla ykköseltä tulleen Lars von Trierin Dancer in the Darkin. Olin nähnyt elokuvan kerran aiemmin, mutta kaikkien yksityiskohtien sijaan mieleen oli jäänyt lähinnä vahva, ahdistava tunnelma ja se, että itketti. Niin itketti muuten nytkin: olisin voinut aloittaa pillityksen heti viiden minuutin kohdalta, mutta maltoin sentään odottaa leffan loppupuolelle.

Ihan kauhea ja hemmetin hyvä elokuva, joka ei turhaan ole palkintojaan voittanut. Toki jos nyt joku on niin huono ihminen, että inhoaa ihanaa Björkiä täydestä sydämestään, voi olla syytä jättää elokuva väliin. Heiluvan kuvauksen ja leikkausrytmin takia ei sen sijaan kannata missään nimessä hermostua ja jättää leffaa kesken.

They say it's the last song
they don't know us, you see
it's only the last song
if we let it be.


1. tammikuuta 2009

Let's hope it's a good one

Kehveli, niin se vain pääsi vuosi taas vaihtumaan! 2009 otettiin vastaan tanssityttöjen ja miekkostemme kanssa kolmen ruokalajin illallisen ja lukuisien viini- & poksupullojen merkeissä, eikä ilonpito loppunut ennen kuin simahdin omaan sänkyyn aamuyöllä joskus ennen viittä. Hilpeät hetket hymyilyttävät yhä, vaikka pieni kisaväsymys painaakin.

Tämän vuoden ensimmäinen päivä on Duussilassa pyhitetty oleilulle, sohvalla loikoilulle, hyvin syömiselle ja päiväunien ottamiselle. Yksi velvollisuus kuitenkin on suoritettava: uudenvuodenpäätösten kirjaaminen vuodelle 2009.

Viimeistään ruokapöydässä tehty uudenvuodenlupausten kyselykierros paljasti, miten meillä on hepun kanssa kummallakin hiertänyt mielessä sama asia: heppu lupasi olla nalkuttamatta niin paljon siitä, etten laita ruokaa :D ja itse lupasin laittaa ruokaa ainakin kerran kuussa. Meillä on kaapit täynnä ihania ruokakirjoja ja lehdistä irti revittyjä reseptisivuja, joiden herkut odottavat toteutukseen pääsyä. Yksi viime vuodenkin päätöksistäni liittyi ruokaan - ja piti muuten melko lailla täydellisesti! Tänä vuonna lisätään siis vähän panoksia pyttyyn.

Tänä vuonna aion seisoa käsilläni joka päivä. Olen maailman surkein akrobatiajutuissa (näkisittepä kärrynpyöräni), mutta milläs sitä koskaan kehittyy jos ei edes yritä. Käsinseisonta on sopivan kotiturvallinen tapa tutustua tuohon pelottavaan ylösalaiseen maailmaan, ties vaikka vuoden lopulla pysyis koivet ilmassa ilman seinän tukea. Lisäopastusta haen tarvittaessa isiltä, joka on hurjan taitava käsillätemppuilija.

Tänä vuonna lupaan vihdoin ostaa uudet silmälasit. Ensimmäiset ja toistaiseksi ainoat kakkulani on hankittu arviolta 10 vuotta sitten, ja sen muuten huomaa.. ei niitä juuri muualla kehtaa käyttää kuin leffateatterin hämärässä. Aion ensin käydä kysymässä optikolta, montako miinusta linsseihin täytyy laittaa lisää, ja sitten etsin jotkut ihanat kehykset. Semmoset mustasankaiset älykkömalliset mieluiten.

"Sä oot nyt juuttunut tollaseen pinnallisuuteen." Näin lausui heppu sohvanmutkassa taas yhtä naistenlehteä pläräävälle Duussille, joka välittömästi tunsi piston sydämessään. En ole lukenut Oikeita Kirjoja ihan liian pitkään aikaan. Asiaan on tultava muutos: tänä vuonna aion lukea paljon muutakin kuin Ellejä ja Olivioita ja InStyleja. Niin musta tulee taas(?) fiksu ja kielitaju pysyy yllä (onhan se nyt helkkari ammatillinen itsemurha jos kääntäjä ei lue kuin pintahömppää).

Siinä muutama toteuttamiskelpoinen ajatus vuoden 2009 alkuun. Nyt ryhdyn pohtimaan, jaksaisiko sitä vaivautua iltakävelylle tutkimaan, miltä uusi vuosi ulkona näyttää.